» Aktuality

ČOI: KOČÁRKY MACLAREN PRODÁVANÉ V ČESKU JSOU BEZPEČNÉ

Praha 1. března (ČTK) - Kočárky značky Maclaren, které jsou prodávány na tuzemském trhu, vyhovují českým normám a jsou bezpečné. Vyplývá to z výsledků kontrol České obchodní inspekce (ČOI), která se na tyto kočárky zaměřila poté, co se britská firma Maclaren loni na podzim rozhodla stáhnout z amerického trhu přibližně milion dětských kočárků. Panty některých typů kočárků Maclaren totiž mohly dětem amputovat prsty. ČTK to dnes sdělil mluvčí ČOI Tomáš Vozáb.


Kontroly dětských kočárků značky Maclaren, které jsou k dostání v Česku, dopadly dobře, uvedl Vozáb. Podle odborníků ze Strojírenského zkušebního ústavu tyto výrobky odpovídají tuzemským bezpečnostním normám, dodal.
Firma Maclaren loni ve Spojených státech evidovala 15 případů, kdy se děti poranily, když vložily ruce do pantů kočárku. Dvanáct z nich si takto amputovalo konečky prstů. Podle mluvčí společnosti se nehoda odehrála vždy při skládání nebo rozkládaní kočárku, ne když v něm bylo dítě usazeno.
Varování se loni týkalo kočárků vyrobených v Číně od roku 1999, včetně modelů Volo, Triumph, Quest Sport, Quest Mod, Techno XT, TechnoXLR, Twin Triumph, Twin Techno a Easy Traveller.
ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz