» Aktuality

STOVKY LIDÍ BEROU PŘÍSPĚVEK NA BYDLENÍ V OBCI, KDE TRVALE NEŽIJÍ

Ústí nad Labem 26. září (ČTK) - Na 1800 lidí v Ústeckém kraji pobírá příspěvek na bydlení v obcích, v nichž nemají trvalé bydliště. Při jednání s ústeckou hejtmankou Janou Vaňhovou (ČSSD) na to dnes poukázal ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09). Podle něj by na příspěvek na bydlení měl mít nárok především ten, kdo má v obci trvalý pobyt. Kraj by měl proto provést kontrolu vyplácení příspěvků na bydlení a dalších sociálních dávek, informoval ČTK předseda TOP 09 na Děčínsku Jiří Ostříž.


V Ústeckém kraji je vypláceno 2500 přípěvků na bydlení řádně a 1800 příspěvků lidem s trvalým pobytem mimo obec, kde dávku pobírají. Tento nepoměr by měl být rychle odstraněn ve prospěch rezidentů. Krajský úřad proto v součinnosti s úřady práce pro obce připraví metodický pokyn, aby se situace napravila.
Zneužívání sociálních dávek a rostoucí kriminalita jsou důvodem nepokojů na severu Čech. Obyvatelé měst ve Šluknovském výběžku viní ze situace nově přistěhované Romy. V Rumburku a Varnsdorfu se proto konalo několik protiromských demonstrací a pochodů k ubytovnám, kde Romové bydlí.

ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz