» Aktuality

POZOR NA NĚKTERÁ TELEFONNÍ ČÍSLA KONČÍCÍ 111, NEZNÁTE-LI RADĚJI NEPŘIJÍMAT!!!

POZOR NA NĚKTERÁ TELEFONNÍ ČÍSLA KONČÍCÍ 111, NEZNÁTE-LI RADĚJI NEPŘIJÍMAT!!!

Tuto praktiku začínají využívat i známější servery, jejich zástupci náhodně volají na různá telefonní čísla a bláhoví a důvěřiví po zvednutí se dozví, že si s nimi chtějí popovídat a prosí je o jednoduché odpovědi na jednoduché otázky stylem ano - ne s tím, že hovor je nahráván.


Otázky jsou typu: jste svobodný-ženatý?, vede kolem vašeho domu silnice?, máte děti? A podobně. K Vaší hrůze vám přijde ihned druhý den po hovoru doporučený dopis s fakturou na 3000,- Kč, který nic netušíce převezmete.
Po prostudování přiložené obchodní "smlouvy" psané klasickou blechou písma zjistíte, že souhlasíte se zasláním zálohové faktury předmětné společnosti"v uvedené výši. Po reklamaci u této společnosti je vám přehrán zmanipulovaný hovor, kde s hrůzou zjistíte, že jste se telefonicky zavázal k úhradě faktury a zaslání obchodní smlouvy doporučeným dopisem.
Při jednání s právníky vám většina doporučí fakturu uhradit a po té s nejistým
výsledkem vymáhání částky zpět, což vás bude stát čas a peníze. Mají to totiž perfektně ošetřeno podle platné legislativy a než se nadějete už buší na dveře exekutor.

E-mailem nám sice byla zaslána i některá telefonní čísla, ale s ohledem na nedostatečné právní ošetření informace se chceme vyhnout případným sankcím. Naše informace je pouze informativní a nepopisujeme, jak máte postupovat, ale, co se některým čtenářům stalo po přijetí hovoru z neznámého čísla!

RECEPT JEDNOHO Z NAŠICH ČTENÁŘŮ:

Cizí a neznámá čísla, která nemám v adresáři telefonu nebrat a rovnou házet do koše. A pokud mi někdo známý volá z nového čísla, tak se musí laskavě identifikovat, nejlíp „smskou“.
Jinak má smůlu....tak bacha na různé s…ě, které tento systém plodí...

VÝPOVĚĎ JINÉHO ČTENÁŘE:

Byl jsem dnes celý den pryč a po návratu domů jsem měl na mobilu 8 nepřijatých hovorů z čísla: 420 … … 111.
Protože to začalo být hodně podezřelé, začal jsem pátrat po telefonním čísle na internetu a narazil jsem na diskusi, kde si lidé stěžují, že jim číslo volá taky pravidelně. Když telefon zvednou, hovor se automaticky přeruší, nicméně ve vyúčtování na konci měsíce mají tzv. dárcovské volání 1 min. za 100 Kč.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz