» Aktuality

PRVNÍ STUDIJNÍ PROGRAM MPA PRO MANAŽERY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH


Správní institut, s.r.o. je českou vzdělávací institucí, která se specializuje na profesní vzdělávání zejména v oblasti managementu veřejné správy, regionálního rozvoje a nově se zaměřuje na vzdělávání pracovníků a manažérů v sociálních službách. Jako první otevírá postgraduální studijní program se zaměřením právě na management v sociálních službách.


MPA – MASTER OF PUBLIC ADMINISTRATION

Charakteristika kombinovaného studijního oboru

Cílem vzdělávacího programu je prohloubení kvalifikace a znalostí vedoucích úředníků ve smyslu příslušných ustanovení zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků. Vzdělávací program je zaměřen na studium obsahových a procesních postupů při řízení agend v rámci veřejné správy. Účastníci vzdělávacího programu absolvují dvě základní části - obecný vzdělávací základ a specifickou část orientovanou na řízení sociálních služeb. Cílem obecného vzdělávacího základu je seznámit studenty se všemi relevantními disciplínami nutnými pro řízení v rámci veřejné správy – management, ekonomická praxe, aplikované právo, marketing, veřejné finance, veřejná správa. Specifickou část obecného vzdělávacího základu tvoří předměty orientované na etiketu, protokol, rétoriku, komunikaci a mediální prezentaci. Cílem specifické části je orientovat účastníky vzdělávacího programu konkrétně do problematiky plánování, rozvoje a řízení sociálních služeb a to na všech relevantních územních úrovních v ČR (národní, regionální a municipální). Studenti v rámci vzdělávacího programu získají potřebný teoretický přehled a seznámí se s praktickými aplikacemi a životními situacemi, ve kterých lze konkrétní postupy, procesy a metody aplikovat a ověří si praktickou využitelnost získaných poznatků ve své řídící praxi.

Společenským cílem vzdělávacího programu je snaha o zefektivnění systému řízení sociálních služeb s ambicí přispět výrazným způsobem k řešení sociálních situací a problémů na všech územních úrovních, a to koordinovaně, systémově, věcně a finančně efektivně.

 

Více o novém studijním oboru se dozvíte na stránkách Správního institutu, s.r.o.: http://www.spravniinstitut.cz/studijni-program/studijni-obory/socialni-sluzby/ 

 

Způsob zakončení vzdělávacího programu:

  • zpracování a obhajoba Master development study (MDS)
  • závěrečná ústní zkouška - teoretické vztahy a souvislosti spojené zejména s problematikou řešenou v MDS

 

Místo výuky (přímá výuka, hromadné konzultace):

  • Jablonec nad Nisou, Emilie Floriánové 8
  • Jablonec nad Nisou, Souběžná 2349/7

 

Odborným garantem vzdělávacího programu je občanské sdružení INSTAND.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz