» Aktuality

PRÁVNÍ PRAXI ZVEŘEJŇUJE NOVÉ MYŠLENKY

PRÁVNÍ PRAXI ZVEŘEJŇUJE NOVÉ MYŠLENKYAPLIKACE PRÁVA (http://www.aplikaceprava.cz) je bezplatný elektronický právní časopis určený pro právní praxi i dalším zájemcům z řad laické veřejnosti se zájmem o právo.


Smyslem časopisu je být podnětem pro soudní praxi, zejména rozhodovací činnosti Nejvyššího soudu ČR i Ústavního soudu ČR.

APLIKACE PRÁVA je prvním autorským odborným časopisem tvořícím sborník právních statí JUDr. Luboše Chalupy, který doposud publikoval desítky odborných článků v předních právních časopisech (www.akchalupa.cz).

V prvním vydání časopisu APLIKACE PRÁVA je uveřejněn také článek OBSOLENCE POPŘENÍ OTCOVSTVÍ MANŽELEM MATKY. Článek se zabývá velmi sporným a diskutovaným tématem, kterým je právě popření otcovství manželem matky z něhož pro ukázku vyjímáme tuto část.

„Již více než dva tisíce let v právu platí římská zásada, že manžel matky je zároveň otcem jejího dítěte (pater est, quem nuptiae demonstranti); tato zásada se však zcela novými společenskými podmínkami již stala obsolentní zvláště pak dosaženou právní, ekonomickou i společenskou rovností mužů a žen, rovností dětí bez rozdílu zrození v manželství či mimo něj, nezávislostí žen včetně ekonomické, zhruba 50% rozvodovostí, výchovou okolo 50 % všech nezletilých dětí mimo manželství rodičů, vysokým stupněm tolerance společnosti, jakož i dosaženým stupněm vědeckého poznání testy DNA zaručujícího 100% vyloučení otcovství dítěte, vše s přihlédnutím k sexuální nevázanosti před i v průběhu manželství.“

Zdroj: http://www.aplikaceprava.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz