» Aktuality

VENDULA SVOBODOVÁ SKONČILA ZA BAREM!

VENDULA SVOBODOVÁ SKONČILA ZA BAREM!

Ředitelka nadačního fondu Kapka naděje si na vlastní kůži vyzkoušela profesi barmanky. Důvod byl naprosto prozaický, konal se totiž již tradiční ročník charitativní akce Cocktail Weekend. V pořadí již třetí ročník proběhl ve dnech 19. a 20. dubna ve vybraných barech České a Slovenské republiky.


"Přiznám se, že mě nikdy nenapadlo, co všechno správné namíchání nápoje vyžaduje", hodnotila Vendula Svobodová svůj barmanský rychlokurz v Bugsy´s baru. "Je to vlastně i kreativní práce, zvlášť co se následného zdobení sklenic týče ..."

Bary, zapojené do této akce, z každého připraveného drinku (alko i nealko) poskytly finanční dar Kapce naděje. Ten se, jak známo, zaměřuje na pomoc nemocným dětem, zvláště pak

s poruchou krvetvorby, nádorovým onemocněním a dětem, jejichž onemocnění vyžaduje transplantaci kostní dřeně.

Ředitelka Kapky naděje si moc dobře uvědomuje, jak je pro nadaci důležitá informovanost veřejnosti. A právě proto se snaží do aktivit kolem nadace zapojit co nejvíce vlastním příkladem. Přinášíme vám její recept na drink, který může umíchat opravdu kdokoli:

Jahodové  Mojito Venduly Svobodové

Ingredience :

  • 3 cl - Limetková šťáva
  • 6 cl - Bílý rum
  • 6 lístků - Máta
  • 1 střik  - Sodová voda
  • 1 lžička  - Třtinový cukr
  • 1 hrst  - Drcený led
  • 2 lžíce -  Jahody

Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na dno sklenice položíme kousky ledu, pak vlijeme limetkovou šťávu, přidáme třtinový cukr a lístky máty. Vše jemně rozmačkáme, přidáme bílý rum a nakrájené jahody. Zbývá jen soda a důkladně promíchat. Pokud však chcete pomoci dětem, které to opravdu potřebují, přimíchejte ještě třeba dárcovskou sms ve tvaru DMS KAPKANADEJE na číslo 87777.


Zdroj:Kloboukfilm                                                                                                                  

Foto: Lucie Vítková



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz