» Aktuality

PRAHA 7 ZVE DO PODZIMNÍ AKADEMIE CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Městská část Praha 7 sociální odbor ve spolupráci s radní Mgr. Marcelou Justovou Vás již od října opět zve na pokračování Akademie celoživotního vzdělávání v Praze 7. Účast na všech přednáškách  je pro veřejnost zcela zdarma. První cyklus přednášek začíná v ZŠ Strossmayerovo náměstí v úterý 1.10. 2013 v 10 hodin.


V zimním semestru se můžete těšit na otevření nového poutavého cyklu přednášek o Číně a Dálném východě. Přijďte poznávat tradiční čínské umění a kulturu od uměleckých řemesel a lidového umění po tušové malířství a klasickou poezii. Cyklem přednášek Vás provede přední česká sinoložka PhDr. Zlata Černá.

PhDr. Zlata Černá vystudovala obor čínština a dějiny Dálného východu. Věnuje se čínskému výtvarnému umění a poezii. 30 let pracovala jako kurátorka čínské, vietnamské a lamaistické sbírky Náprstkova muzea – Národního muzea. V současné době přednáší Ikonografii čínského umění a Dějiny čínského výtvarného umění na FF UK a na VŠUP. Organizovala řadu výstav a věnuje se i publikační činnosti.

Navázáno bude také na zajímavé přednášky pana PaedDr. Miroslava Štilce, Ph.D., který  do nich tentokrát zařadí i pohybově relaxační aktivity, zdravotní a dechová cvičení, jednoduchá cvičení jógy, cvičení okohybných svalů, obratnostní a rovnovážná cvičení, psychosomatická a meditační cvičení apod. Cílem je posluchače naučit zařadit tato jednoduchá cvičení do svých každodenních domácích režimů života.

I přednášky, které Vám umožní porozumět financím a správně s nimi zacházet, se dočkají pokračování. Finančním vzděláváním bude opět provázet pan  Mgr. Svatopluk Jedlička.

Více informací Vám poskytneme na telefonním čísle 220 144 242.




Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz