» Aktuality

TUNEL BLANKA MŮŽE BÝT FINANCOVÁN V ROZPORU S PLATNÝMI PRAVIDLY PRO VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TUNEL BLANKA MŮŽE BÝT FINANCOVÁN V ROZPORU S PLATNÝMI PRAVIDLY PRO VEŘEJNÉ ZAKÁZKYTunelový komplex Blanka je dlouhodobě pod lupou kriminalistů.


Možným sporným bodem je usnesení rady z prosince 2012, kterým byla přijata takzvaná kategorizace faktur. Tento přístup rozdělený do tří kategorií vedl k legalizaci plateb dlužných plateb stavbařům, které dosáhly výše 2,5 miliardy.

Přijetí usnesení, které opravňovalo hl. město Prahu samo o sobě, není trestným činem, trestným činem může být až samotné provedení plateb, které se dá charakterizovat jako porušení pravidel hospodářské soutěže a trestný čin porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Sporným je též schválení Dodatku ke smlouvě, kterým byl Metrostav oprávněn požadovat od Prahy zálohu na neprovedené práce až ve výši 2,5 miliardy. Tato část usnesení byla následně radními revokována (vzata zpět, zrušena). Prošetření bylo přiděleno českobudějovické expozituře útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Tunelový komplex Blanka má být nejdelší silniční tunel v České republice, jehož délka má přibližně být 6,4 kilometru. Výstavba byla zahájena v roce 2007. Je stavěn jako součást Městského okruhu v Praze mezi mimoúrovňovou křižovatkou Malovanka a mimoúrovňovou křižovatkou Pelc-Tyrolka.

Komplex se skládá ze tří základních částí:

Brusnický tunel (tunel Brusnice; Malovanka – Prašný most) – celková délka úseku je 1,4 km, z toho je 550 m ražených tunelů.

Dejvický tunel (tunel Dejvice; Prašný most – Letná) – celková délka úseku je 1 km.

Bubenečský tunel (tunel Královská obora; Letná – Pelc-Tyrolka) – celková délka úseku je 3,09 km, z toho je 2230 m ražených.

 

Snímky byly pořízeny ze stavby podzim 2012

Autor, foto: Lenka Žáčková



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz