» Aktuality

KŘÍŽEM KRAŽEM ISLANDEM S CESTOVATELEM JIŘÍM KOLBABOU

KŘÍŽEM KRAŽEM ISLANDEM S CESTOVATELEM JIŘÍM KOLBABOU


Cestovatel Jiří Kolbaba patří k našim nejznámějším cestovatelům s nadáním vnímat nejen to, co každý z nás nevidí, ale má i talent vypravěčský. Není tedy divu, že naprosto vyprodal sál bývalé sněmovny ČSSR v Nové budově Národního muzea, kde ve středu 26. února představil Island, jak ho nyní díky němu můžeme vidět i my.

Cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba navštěvuje nejraději nejodlehlejší oblasti světa, kde při svých expedicích pořizuje úchvatné záběry a strhujícím vyprávěčským talentem si získává davy fanoušků, kteří využijí každé možnosti se s ním setkat při jeho toulkách světem. Nebylo tomu jinak ani při „cestovatelské středě“ v Národním muzeu při diashow o Islandu.

 

Jiří Kolbaba se zprvu věnoval grafické a reklamní práci, avšak cesta do Mongolska změnila jeho život - propadl totiž cestovatelské vášni. Pochopil, že poznávání světa a jeho přibližování druhým je adrenalinové, plné napětí a vzrušení.

Několikrát do roka vyjíždí do míst, kde probdí celé noci, jen aby ulovil úchvatné scenérie, které dokáže vytvořit jen příroda, samo slunce, oceány či exotické tváře domorodců. Kdysi dávno Jiří Kolbaba prohlásil, že se chce živit v oblasti cestovního ruchu, ale rozhodně nechtěl mít cestovní kancelář. A podařilo se – prozatím navštívil 126 zemí světa na všech šesti kontinentech. V celosvětové kampani Keep walking byl Jiří Kolbaba zařazen do elitní skupiny cestovatelů a dobrodruhů. 

 „Nikdy není nic definitivní a to je dobře. Kdykoli v životě můžeme změnit místo svého působení, prostředí, profesi i vlastní cíle. Jediné, co k tomu potřebujeme, je svoboda, zdraví a troška odvahy zariskovat."

Jiří Kolbaba


Až do května se každou středu, vždy od 19,00 hodin o své zážitky podělí ještě celá řada českých i zahraničních osobností.  Více o cestovatelských středách:

http://www.nm.cz/Hlavni-strana/Akce-pro-navstevniky/Prednasky-v-Nove-budove-Narodniho-muzea.html

Foto, text: Lenka Žáčková



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz