» Aktuality

SANEP: ČEŠI JSOU VE VĚTŠINĚ PROTI ZÁSAHU JEDNOTEK NATO V KONFLIKTU MEZI UKRAJINOU A RUSKEM

SANEP: ČEŠI JSOU VE VĚTŠINĚ PROTI ZÁSAHU JEDNOTEK NATO V KONFLIKTU MEZI UKRAJINOU A RUSKEM


Exkluzivní průzkum společnosti SANEP ukázal, že 32,4% dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace, zastává názor, že by Severoatlantická aliance (NATO) by neměla v žádném případě zasahovat do případného ozbrojeného konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou.

Dalších 27,6% dotázaných je pak proti zásahu NATO za předpokladu, že případným vojenským konfliktem mezi Ruskem a Ukrajinou nebude ohrožena suverenita některého ze členských států NATO. Názor, že by NATO mělo zasáhnout na Ukrajině v každém případě, pak sdílí 6,2% respondentů a pouze v případě zřetelné vojenské agrese ze strany Ruska by pak podporovalo vojenský zásah NATO 18,9% dotázaných.

V případě, že by se NATO rozhodlo na Ukrajině vojensky zasáhnout, 55,5% dotázaných se vyslovilo proti vojenské účasti ČR na takovéto misi. Vojenského konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem se pak v souhrnu obává 58,8% dotázaných.

Exkluzivní průzkum byl proveden ve dnech 10. -  12. 4. 2014 na vybrané skupině 3411 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-70 let. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu.

Více informací: http://www.sanep.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz