» Aktuality

SOUBOR SÓLISTŮ TBILISKÉ OPERY SULIKO POPRVÉ V ČESKU

SOUBOR SÓLISTŮ TBILISKÉ OPERY SULIKO POPRVÉ V ČESKU

Tyhle tóny si nemůžete nechat ujít

Když se řekne Gruzie, možná se se vám vybaví výborné víno, fotbalovým fanouškům snad i jméno Kacha Kalaze, který válel i za AC Milán. Co se hudby týká, tak nějak tušíme, že vzhledem k temperamentu tohoto národa to může být hodně dobré. Ale kdo z vás už viděl gruzínské umělce živě? Teď máte šanci a bude to stát rozhodně za to!


V pražském Rudolfinu se už 9. listopadu představí jeden z nejpopulárnějších folklorních souborů Gruzie. Vše je umocněno nejen tím, že jeho členové jsou pohromadě už dlouhých jedenáct let, ale hlavně - interprety jsou současní operní sólisté. Soubor se jmenuje Sulika, založen byl v roce 2007 a Praha rozhodně nebude jejich první zastávkou. Právě naopak, navštívili už například Německo, Francii, Polsko, Turecko, Izrael, USA i další země. A všude, kam dorazili, zanechali impozantní dojem. Tóny jejich hlasů vám budou znít v uších ještě hodně dlouho ať už půjde o folklór nebo romance zpívané vícehlasně.

Není náhodou, že tento soubor se mnohokrát zúčastnil oficiálních akcí na gruzínských velvyslanectvích napříč celým světem, pyšnit se mohou řadou státních cen. Možná největším oceněním pak je, že Suliko je jediným mužským "operním souborem" zapsaným na seznamech UNSECO. Tyhle chlapíky si prostě zamilujete, jejich umění si budete moci vychutnat naplno také proto, že zpívají bez účasti hudebních nástrojů, takzvaně acapella. 9. listopadu se v Rudolfinu sami přesvědčte. Lístky jsou ještě k dostání v síti Ticketstream.

Ukázka



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz