» Aktuality

V pražské Lucerně proběhne série Naprosto Bezpečných hudebních koncertů

V pražské Lucerně proběhne série Naprosto Bezpečných hudebních koncertů

Iniciativa Cesta ze tmy, jejímž cílem je obnovení kulturních představení v Česku, slaví velký úspěch. Jejím představitelům se podařilo získat veškerá povolení k provozu mobilní laboratoře schválení provozu na KHS, SZU Magistrátu, a dokonce příslib udělení výjimky MZ    tomu, aby v pražské Lucerně proběhla série koncertů předních tuzemských umělců. 


A to i za účasti publika. Podmínkou je, že všichni přítomní absolvují v den koncertu PCR test s negativním výsledkem. Cena tohoto testu je zahrnuta ve vstupném. Prvním koncertem bude vystoupení Olgy Lounové v pátek 23. dubna.

„Vymysleli jsme sofistikovaný systém, který zajistí, že nikdo z přítomných nebude pozitivní na Covid 19. Díky tomu se tak Lucerna stane nejbezpečnějším a nejotestovanějším místem v České republice. Na každý koncert má příslib povolení pustit do Lucerny tisícovku diváků. Věřím, že všem ukážeme, že máme cestu k tomu, aby se v Česku situace kolem konání kulturních a společenských akcí začala pomalu vracet do normálu,“ říká Karel Luxík, který za iniciativou Cesta ze tmy stojí. „Cena vstupenky je 990 korun, z nichž 450 korun je cena PCR testu, který návštěvníci koncertu musejí absolvovat ve stejný den, kdy se koná koncert v naší laboratoři, která bude kousek od Lucerny. Test se provádí stěrem z ústní dutiny, což by měli ocenit především ti, kterým vadilo odebírání vzorku z nosu. Výtěžek z koncertů bude pak použit na závěrečný ples pro zdravotníky z první linie, kterým by se v květnu měla celá série koncertů v Lucerně uzavřít,“ vysvětluje Luxík. „Podle statistik se nám testováním všech účastníků koncertů podaří odhalit desítky pozitivních případů. Tím, že je identifikujeme pak zabráníme vzniku desítek těžkých hospitalizací a zachráníme i nějaké životy. A to je na téhle akci to úplně nejdůležitější,“ dodává Karel Luxík. Ten si tento systém už vyzkoušel na fotbalové Slavii, pro kterou testuje všechny návštěvníky jejich fotbalových zápasů.

Pořadatelům se podařilo v Lucerně zajistit vystoupení špiček tuzemské populární hudby. „Snažili jsme se program poskládat tak, aby si tam každý našel to své. Takže postupně vystoupí například Olga Lounová, Janek Ledecký, Rybičky 48, Monkey Business, ale třeba i Jaroslav Uhlíř nebo rocková opera,“ vysvětluje Luxík. Koncerty startují 23. dubna a konají se vždy v pátek, sobotu a neděli. Závěrečný ples pro zdravotníky se pak uskuteční XX. května. Lístky je možné zakoupit v síti Tisketstream.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz