» Aktuality

Rajská zahrada je k vidění v Galerii na chodbě v ateliéru Bedřicha Stefana

Rajská zahrada je k vidění v Galerii na chodbě v ateliéru Bedřicha Stefana

Art Mozaika, Galerie na chodbě, Politických vězňů 8, Praha 1, uvádí od 13. září do 13. října 2021 krásnou prodejní výstavu Martin Žák / Tibor Honty v ateliéru Bedřicha Stefana: V rajské zahradě. Na výstavě představujeme práce mladého a již uznávaného slovenského sochaře Martina Žáka spolu s dosud neuveřejněnými fotografiemi světoznámého fotografa Tibora Hontyho, které vznikly v ateliéru významného sochaře Bedřicha Stefana.

 


Martin Žáka je figurální sochař a ve svých pracech navazuje na českou sochařskou školu poloviny 20.století vychovanou J. V. Myslbekem a výrazně ovlivněnou impresionismem Augusta Rodina.

Martin Źák ke svojí tvorbě píše: „I když mnoho lidí může mojí tvorbu zprvu nazvat klasickou, pak ale v momentě kdy má možnost divák vidět více mých děl včetně modelů nebo skic nebo se dokonce dostane ke mně do ateliéru a vidí, jakým způsobem pracuji a že mnohdy cesta k dosažení výsledku není obyčejná - klasická (že tedy něco vymodeluju a odliju), ale že využívám další postupy: předělávám, kombinuji a přemodelovávám svá díla, dokud pro mne nejsou hotová. Ale sleduji pouze výsledek. Vše je dovoleno a pouze já sám sobě určuju mantinely“.

Na výstavě poprvé uvidíte několik nejnovějších bronzů, které Martin Žák odlil ve slévárně HVH v Horní Kalné.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz