» Aktuality

PŘEKLADATELKA BYLA ZPROŠTĚNA VINY Z TOXIKOMANIE

Ing. Libuše  Bryndová  se dostala  do  povědomí lidí dříve  než padlo její  obvinění, že  v roce 2006 a 2007 vypěstovala až 29 rostlin konopí setého. Tato dáma se  živí  jako publicistka a překladatelka románů, například Stephena Kinga. Působila také jako  expertka Evropské komise v programu TACIT-PHARE. Posledních  několik  let žije  v jihočeském Zlukově, kde  právě  na  své  zahrádce rostliny  pěstuje.


V roce 2008 byla  odsouzena  k podmíněnému trestu odnětí  svobody za pěstování konopí. Vše  rozběhl dokument Karla Koula,   odvysílaný Českou televizí  pod  názvem  „Konopná paní“ v magazínu Kosmopolit. Dokument je  nyní  velice  diskutovaný pro  neobratné počínání  štábu při jeho natáčení, kdy prý  vládla zvláštní  atmosféra, jejímž  původcem  byl  alkohol.

Až v únoru 2010 se jí podařilo prokázat, že  rostliny pěstovala jen pro léčebné účely a  byla  zproštěná viny. Z rostlin konopí,  které  vypěstovala, vyráběla  a vyrábí  jen  masti, které  blahodárně působí na   kožní  onemocnění,  některé typy  bolestí  kloubů, ale i astma. Předložením  výsledků odborné analýzy dokázala, že  rostliny,  které  pěstuje, jsou  naprosto  nevhodné pro „balení“ cigaret a  nejsou  tedy  zařaditelné  mezi  narkotika. Po zproštění  obvinění sice  cítí  úlevu, ale nechápe zcela  kriminalizaci  své  osoby.  (pozn. obhájkyní L.  Bryndové byla advokátka Klára Veselá Samková).

-lz-

 



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz