» Magazín

NOVÉ MAPY.CZ MAJÍ VYLEPŠENÉ LOKÁLNÍ HLEDÁNÍ

NOVÉ MAPY.CZ MAJÍ VYLEPŠENÉ LOKÁLNÍ HLEDÁNÍ

Seznam.cz dnes do ostrého provozu pouští nové Mapy.cz. Uživatelé se mohou těšit na celou řadu novinek, mezi nimiž nechybí efektivnější prvky pro práci s mapou i nové fotografie a informace nejen o turistických zajímavostech.


Velké proměny doznalo hledání, které uživatelům nyní lépe než kdykoli předtím umožní efektivně najít, co hledají. Vyhledávání na Mapách je nové hned v několika ohledech. Zadání hledacího dotazu usnadňuje našeptávač, který se rozbaluje při psaní do hledacího pole a zadaný výraz uhodne většinou již z prvních několika znaků, takže není potřeba vypisovat celý název. Dále zdánlivě zmizela funkce ve starých mapách zvaná „hledání v okolí“. Mapy totiž nově zohledňují „okolí“ při každém hledání, a tak hledáte-li v nějakém městě či obci nejbližší autoopravnu, restauraci, nebo třeba kadeřnický salón, stačí napsat například jen „kadeřník“ přímo do běžného hledacího pole, a výsledky se automaticky seřadí podle aktuální pozice mapy.

Na Mapách.cz nyní rovněž najdete mnohem více lokálních detailů, než doposud. „Přidali jsme podrobné texty a fotografie k desítkám tisíc lokalit a zajímavostí v celé ČR. Kromě nových dat na Mapy.cz přibyly i zcela nové funkce, které nenajdete u žádného konkurenčního serveru. Pokud vyhledáte například konkrétní ulici, celá se Vám v mapě zvýrazní červenou barvou, takže je na první pohled patrné, odkud a kam vede. Zajímavá je i novinka zvaná „Co je zde?“ - po kliku do Mapy se Vám v pravé části obrazovky zobrazí podrobné informace o místě, na které jste klikli“ popisuje některé z novinek produktový manažer portálu Mapy.cz Adam Chvaja a dodává: „Novinek je však na Mapách daleko více, je dobré si je proklikat a na vlastní kůži vyzkoušet, co vše je s nimi nyní možné.

Mapy.cz patří k nejnavštěvovanějším českým serverům. Denně je použije přes 300 tisíc reálných uživatelů. Nové funkce i vzhled portálu prošly před ostrým spuštěním několikerým uživatelským testováním. Mapy.cz jsou nyní pro uživatele ještě přehlednější a nabízejí bohatší možnosti pro práci s mapou, než kdy dříve.

Zdroj: Tiskové oddělení Seznam.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz