» Magazín

PRAHA DÁL BOJUJE PROTI HAZARDU

PRAHA DÁL BOJUJE PROTI HAZARDU

Praha 25. dubna (SPONTIS)  - Hlavní město Praha nekompromisně bojuje s hazardem a odmítá povolování provozování loterijních nebo podobných her v místech, která nejsou uvedena v obecně závazné vyhlášce hlavního města, což deklarovala Rada hl. města i na svém posledním zasedání.


Praha v prosinci minulého roku přijala novou obecně závaznou vyhlášku, díky které se počet míst, na kterých lze v metropoli provozovat loterie a jiné podobné hry, snížil zhruba o polovinu. Další logický krok k omezení hazardu udělala dnes městská rada, když rozhodla, že Hlavní město Praha nebude jako účastník řízení o povolování loterií nebo jiných podobných her dávat souhlas k jejich provozování na místech neuvedených v obecně závazné vyhlášce,“ konstatoval radní Lukáš Manhart.

Hlavní město Praha je od 1. 1. 2012 účastníkem povolovacího řízení a vyjadřuje své stanovisko prostřednictvím formuláře přímo Ministerstvu financí (pozn. : týká se všech obcí, všechny se vyjadřují ke svému území).

V současné době  je na území hlavního města povoleno Ministerstvem financí 9 189 koncových videoloterních terminálů, 303 elektromechanických rulet, 698 vícemístných technických zařízení obdobných výherním hracím přístrojům, 1 432 výherních hracích přístrojů v kasinech a 1 147 sázkových her v kasinech.

Zdroj: zpráva ze 16. jednání Rady hl. m. Prahy 24. dubna 2012

-lz-



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz