» Magazín

MECENÁŠ KAREL GOTT HOSTIL DONÁTORY NADACE JOSÉ CARRERASE

MECENÁŠ KAREL GOTT HOSTIL DONÁTORY NADACE JOSÉ CARRERASE

V těchto dnech přicestoval na víkend do Prahy manželský pár Monica a Hans Helmut  Breunicker. Nepřijeli jen na turistickou návštěvu, ale proto, aby si vybrali odměnu za chvályhodný čin. V německé televizi byl vysílán koncert José Carrerase, kde také vystupovala spousta dalších evropských umělců. Diváci měli možnost podpořit charitativní projekt Nadaci José Carrerase proti leukémii.


Nadace ekonomicky podporuje výzkum leukémie a udržuje banku dárců kostní dřeně. Každý z umělců navrhnul odměnu za poskytnutou částku pro nadaci.  Karel Gott navrhl víkend v Praze.  Manželé Breunickerovi věnovali této nadaci 10.000,- euro a měli tedy právo si vybrat, s kým a kde dle nabídky si užijí nabídnutou odměnu.

Breunickerovi si před ostatním významnými evropskými umělci vybrali nabídku Karla Gotta, jehož vkladem bylo připravit manželskému páru víkendový program, na kterém bude jejich průvodcem a hostitelem. „Lichotí mně 2x, že si vybrali právě mě a Prahu. Jsem velvyslancem nadace za ČR, a když jsem slíbil, že se o hosty postarám, tak se vší parádou“ řekl na terase hotelu Karel Gott.

Již samotné uvítání v hotelu Prince na Staroměstském náměstí bylo důstojné a reprezentativní. Květiny před hotelem, pravé šampaňské v prezidentském apartmá, káva na terase nad pražskými střechami a dlouhé povídání až do večerních hodin spojené se skvělou večeří, to byl program prvního půldne, který nadšeným hostům připravil Karel Gott.  Slavnostní den má končit v baru, a proto Karel Gott pozval manželé Breunickerovi  na dobré drinky do Black Angel´s baru, který byl před dvěma měsíci zařazen mezi 50 nejlepších barů na světě.

Jak významná je tato návštěva v Praze a jak je Karel Gott v Německu populární, podtrhuje fakt, že do Prahy přijeli zahraniční fotografové a z celého pobytu natáčí dokument televize ARD.

Jsme přímo unešení, bydlet přímo naproti Staroměstské radnici, je to nádhera, splnil se nám úžasný sen a na Prahu a pana Gotta budeme rádi vzpomínat. Tajně jsme si přáli, nebydlet v nějaké moderní skleněné krychli, ale tohle, to jsme nečekali ani v tom nejsmělejším snu. Pohled z horní terasy hotelu je tak uchvacující, že se točíme stále dokola a hltáme krásy Prahy“, jedním dechem dodali manželé  Breunickerovy.

Druhý den se skupinka vydala na výlet historickými vozy Prahou a dojeli až na Hradčany. Na zpáteční cestě je Karel Gott převedl přes historický skvost Prahy - Karlův most.  V podvečer si všichni zašli na večeři do luxusní restaurace s nejkrásnějším výhledem na Prahu a poté odjeli na představení do Laterny magiky.

Karel si šlechetného činu manželů velice váží, a proto nelitoval vybrat a samozřejmě také uhradit hostům to nejlepší, co Praha může poskytnout.

Foto: Hotel U Prince



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz