» Magazín

ŠTĚPÁNKA DUCHKOVÁ NEMŮŽE MÍT DOMA KOČIČKU, PROTOŽE JE ODPOVĚDNÁ

ŠTĚPÁNKA DUCHKOVÁ NEMŮŽE MÍT DOMA KOČIČKU, PROTOŽE JE ODPOVĚDNÁ

Podpořit všechny organizace a lidi, kteří se starají o opuštěná, nechtěná, odložená a mnohdy týraná zvířata, přišlo do Hoffmanova dvora ve Vinoři téměř 3 500 lidí. Organizátorům největší umisťovací výstavy šlo o to, najít opuštěným zvířatům nový domov a pro ty neumístěné zajistit věcné dary, jako jsou konzervy, granule, deky atd., alespoň na nejbližší období.


Každý návštěvník měl možnost zakoupit přímo u vstupu do areálu krmivo pro zvířata. Té druhé možnosti využila i moderátorka Štěpánka Duchková, bubeník kapely ŠKWOR Martin Pelc nebo podnikatelka Anna Mayzus, proslulá svou láskou ke zvířatům, která nejen zakoupila krmení, ale věnovala i finanční dar.

"Nedokážu pochopit, jak může člověk ubližovat bezmocnému zvířeti", reagovala rozhořčeně Štěpánka Duchková, poté, co si vyslechla šokující příběhy některých týraných psů a koček. "Hned bych si odnesla kočičku, ale jsme pořád na cestách, neměl by se o ni kdo starat ...", vysvětlila, proč doma zatím žádné zvířátko nemá.

"Snu zvířat", jak organizátoři setkání nazvali, se zúčastnilo 30 psích, 12 kočičích a 6 smíšených útulků.

Ze 118 psů našlo svůj nový domov 51 psů, ze 147 koček bylo umístěno 29. O těch, kteří neměli to štěstí a na své páníčky ještě čekají, se dozvíte více na stránkách www.senzvirat.cz nebo facebooku Kloboukfilm, kde naleznete nejen fotografie a příběhy některých psů a kočiček, ale i kontakty na útulky, kde na vás čekají.

Zdroj: kloboukfilm.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz