» Magazín

JAGUARS OBHÁJILI TITUL MISTRŮ REPUBLIKY ROKU 2012

JAGUARS OBHÁJILI TITUL MISTRŮ REPUBLIKY ROKU 2012

O víkendu 17. a 18. listopadu proběhlo v Trutnově dlouho očekáváné páté kolo letošní ligy Florbalu na elektrických vozících. Velké finále, které díky vyrovnanosti na obou stranách tabulky slibovalo klíčové a tedy i vypjaté zápasy. Jaguars měli před sebou výzvu obhájení loňského titulu. V tom se jim ale snažili zabránit New Cavaliers.


Stejně jako loni tak proti sobě stály dva pražské kluby s vyrovnaným bodovým skóre - dvě výhry a dvě prohry. Kdo chtěl pohár, musel vyhrát. Páté ligové kolo pořádala sama Federace. Ubytování poskytla Obchodní akademie Janské Lázně a prostory pro zápasy tělocvična Základní školy Mládežnická v Trutnově.

V sobotu Jaguáry čekaly zápasy s Tigers Janské Lázně, Indiány z Plzně a Rejnoky ze Zlína. Zápasy, které měly rozhodnout mezi vyrovnanými týmy – tedy Rejnoky a Tigers a dále Jaguars a Cavaliers, nechal pořadatel až na neděli.

Zápas s Tygry z Janských Lázní, kteří se neustále zlepšují, Jaguats vyhráli 10:1. Utkání s Indiány z Plzně, kteří už měli jisté celkové třetí místo, byl podstatně vyrovnanější. Nakonec Jaguars Indiány porazili 7:3, ale v příští sezóně bude tento soupeř nepříjemný. Třetí utkání  sehráli Jaguáři s Rejnoky ze Zlína. Rejnoci přijeli v plné sestavě, ale s „novou“ brankářkou. Stala se jí Hanka Hrabčíková. A její premiéra v bráně vůbec nebyla špatná. Po odvolání našich nejzkušenějších hráčů jsme vyhráli 3:9.

Neděle začala nejdřív soubojem mezi Rejnoky a Tigers o celkové čtvrté místo. Zápas byl velmi vyrovnaný s šancemi na obou stranách. Ale nakonec Tigers dokázali uhájit těsné vítězství 3:2 a mohli tak slavit malý pohár za celkové čtvrté místo v lize 2012.

A pak už přišlo velké finále. Jaguars a New Cavaliers v zápase o všechno. Snažili jsme se uklidnit nervy, což alespoň v mém případě šlo v bráně dost špatně. První gól zápasu dal Standa, ale soupeřovi se po samostatném úniku podařilo vyrovnat. Druhá branka nakonec padla po konečném zásahu naší Míši a zvýšili jsme tak vedení. Ale soupeř opět dokázal srovnat. Pak jsme opět odskočili díky gólu ze Standovy hokejky. Celkově se více hrálo na soupeřově polovině hřiště. A zvládli jsme i postupně se zvyšující tlak ve druhé půlce. Poslední dvě minuty byly naprosto neuvěřitelné, soupeři se dařilo nás tlačit k naší bráně a dostal se k několika nebezpěčným střelám. Ale všechny útoky jsme dokázali odvrátit a vypjatý zápas jsme zvládli lépe. I přes vyostřenou hru jsme uhájili vedení 3:2, na které už soupěř nezvládl zareagovat, a stali se tak Mistry České republiky v EWH pro rok 2012. Podařilo se nám tak obhájit titul z loňska, a tím potvrdit kvalitu našeho týmu.

Na pátém místě se v České lize 2012 umístili Rejnoci Zlín, čtvrtí byli Tigers Janské Lázně, na třetím místě se umístili SK Indians Plzeň. Nakonec přeci jen na druhém místě skončili New Cavaliers Praha. A ligu vyhráli podruhé v pořadí Jaguars Praha. Individuální ceny pro Nejlepšího střelce a Nejjužitečnějšího hráče dostal Stanislav Cimpa a titul pro Nejlepšího brankáře jsem z loňska obhájila já. Cenu pro Nejlepšího hráče s T-stickou dostal Jiří Táborský z týmu Cavaliers.

O víkendu jsme zase ukázali, jak pevný tým jsme. Každý hráč má své místo a úlohu a jen vzájemná spolupráce všech přináší naše úspěchy. Na hřišti není nikdo jen do počtu a každý by chyběl. Víme, že je nutné pořád trénovat a chtít se zlepšit, abychom dokázali porazit i papírově silnějšího soupeře. EWH je pro nás sport a jemu se snažíme vše podřídit. Je to samozřejmě i zábava a radost, ale na lize má sport přednost. Mám neskutečnou radost a jsem na svůj tým pyšná.

Děkujeme všem, bez jejichž pomoci by to nešlo. Tedy v první řadě našim trenérům a asistentům Ale děkuji i svému týmu za skvělý výkon a tvrdou celoroční práci. Děkujeme i rozhodčím, ostatním hráčům a všem našim fanouškům. Těšíme se na další ročník naší ligy a můžeme začít snít o trojité obhajobě titulu. Tahle sezóna ukázala, že sny se plní, když se pro jejich splnění udělá vše.

Jana Stárková

Brankářka týmu Jaguars Praha

Novinářka na volném kolečku



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz