» Magazín

RENOMOVANÝ VĚDEC DR. RONGXIANG XU ODMÍTÁ TVRZENÍ NOBELOVA VÝBORU

RENOMOVANÝ VĚDEC DR. RONGXIANG XU ODMÍTÁ TVRZENÍ NOBELOVA VÝBORU

LOS ANGELES 12. prosince (PROTEXT/PRNewswire) - Renomovaný vědec Dr. Rongxiang Xu odmítá tvrzení Nobelova výboru, že o něm nikdy neslyšeli - Dr. Xu podal 4. prosince 2012 na Nobelův výbor žalobu, což je vůbec první soudní spor vedený proti Nobelově výboru v jeho historii.


Dr. Rongxiang Xu, zakladatel "vědy o regenerativní obnově lidského těla" a renomovaný vědecký pracovník v oblasti přírodních věd a medicíny, se ohradil proti úvodnímu prohlášení Nobelova výboru v Institutu Karolinska ohledně žaloby, kterou minulý týden podal proti Nobelovu výboru, pro nekalou konkurenci.

Výbor vydal své prohlášení na svých webových stránkách http://www.nobelprizemedicine.org/?p=3226 a uvedl v něm, že nikdy neslyšeli o Dr. Xu, který je zakladatelem "vědy o regenerativní obnově lidského těla" a renomovaným vědeckým pracovníkem v oblasti přírodních věd a medicíny. Takový nedostatek uznání ze strany Nobelova výboru je těžké pochopit, vzhledem k tomu, že Dr. Xu dosáhl za svůj život řady úspěchů v regenerativní medicíně a je považován za průkopníka na tomto odvětví.

Dr. Xu poskytl navíc v roce 2003 exkluzivní rozhovor švédskému Ministerstvu pro vzdělávání a vědu a švédské veřejnoprávní televizní stanici SVT na téma regenerativních schopností lidského těla. Je také velmi nepravděpodobné, že by Nobelův výbor před zveřejněním osob oceněných Nobelovou cenou neprovedl ověření na patentovém úřadě USA.

Dr. Xu říká: "Nezajímá mě, kdo získá Nobelovu cenu a ani tuto cenu neznehodnocuji. Vadí mi prohlášení Nobelova výboru. Jedná se mi o vyjasnění problému s "pluripotencí na základě přeprogamování", protože tato oblast byla označena nesprávně a může to mít vliv na bezpečnost lidí. Doufám, že Nobelův výbor bude schopen objasnit co podle něj "pluripotence" znamená. Je to přirozený charakter lidského života? Nebo měli na mysli pluripotenci lidských nádorových buněk."

V soudním sporu je Dr. Xu zastupován právní kanceláří Ardent Law Group z Kalifornie (číslo případu 30-2012-00615804).



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz