» Magazín

„SAMOTA NENÍ OSAMĚNÍ“ KAMILY MOUČKOVÉ A RICHARDA PACHMANA

„SAMOTA NENÍ OSAMĚNÍ“ KAMILY MOUČKOVÉ A RICHARDA PACHMANA

Kamila Moučková, žena, která v roce 1968 oznámila národu prostřednictvím obrazovky československé televize invazi vojsk Varšavské smlouvy, byla za tento výstup na řadu let z obrazovky stažena a nebyla žádoucí ani v rozhlase. O to možná více si dnes užívá spolupráce s Richardem Pachmanem, nejen v nahrávacím studiu, ale i před živým publikem.


Nový pořad a CD legendární moderátorky Kamily Moučkové a skladatele a zpěváka Richarda Pachmana „Samota není osamění“ obsahuje vyprávění a básně v podání legendární moderátorky Kamily Moučkové doplněné skladbami a písněmi Richarda Pachmana.

Album obsahuje básně Františka Saleského (Francie 16. a 17. století), Boženy Němcové, duchovní texty, citáty Mistra Jana Husa, dalajlámovu modlitbu a básně Richarda Pachmana napsané na motivy myšlenek a fejetonů Kamily Moučkové i samotné fejetony plné zamyšlení. CD (dvojalbum) je výsledkem pětileté spolupráce obou umělců, během které vznikla řada multimediálních představení, na kterém se oba podíleli. Podnětem k vytvoření alba i pořadu byly pozitivní reakce na báseň Modlitba ve stáří (a k ní natočený videoklip vydaný na výběrovém dvojalbu Pachman.cz).

Více aktuálních informací např.:

http://www.facebook.com/KamilaMouckovaRichardPachman

Lenka Žáčková



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz