» Magazín

VELIKONOČNÍ NADÍLKA KAPKY NADĚJE DĚTEM VE FN MOTOL

VELIKONOČNÍ NADÍLKA KAPKY NADĚJE DĚTEM VE FN MOTOL

Pobyt v nemocnici nikoho netěší a malé děti obzvláště ne a navíc, jsou-li třeba Velikonoce. Pro Vendulu Svobodovou a Kapku naděje je samozřejmostí, že se každé sváteční období vypravuje mezi malé pacienty do FN Motol a nikdy nepřichází s prázdnou!


Letošní Velikonoční nadílku představovalo hned několik darů a těžko posuzovat jejich hodnotu, co se pozitivních emocí týká. Přístroje Universal Refrigerated Centrifuge Z 326 K a Hlubokomrazící box Kaltis určitě udělaly radost lékařům a sestrám, pomlázky, velikonoční dobroty a hračky zase rozzářily oči dětí. A program, ve kterém zazpívali umělci divadla Broadway, potěšili nemocné děti, přítomné rodiče i personál nemocnice.

Děti si podupávaly nebo tleskaly při písničkách Standy Hložka, Radky Fišarové či Mariána Vojtka a spontánně se rozesmály při rozverné písničce Ondry Rumla, se kterým se chtěla vyfotit většina malých pacientů, ale i zdravotních sestřiček.

Bohužel, ne všechny děti si mohly program užít, a tak se zpěváci, stejně jako zástupci NF Kapka naděje, za malými pacienty vypravili na jejich pokoje. A tam se pak děly věci! Zpěváci na přání dětí improvizovali, přidala se i Vendula Svobodová. "Vím, že je to zoufale málo, naše dárky nebo blbnutí dětem zdraví nevrátí", hodnotí návštěvu v Motole presidentka Kapky naděje, "na druhou stranu zase vím, jak moc velkou roli hraje v léčbě právě úsměv, dobrá nálada ..."

Zdroj a foto: Kloboukfilm

-red-



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz