» Magazín

HERVIS 1/2MARATON PRAHA 2013 MÁ NĚKOLIK REKORDŮ

HERVIS 1/2MARATON PRAHA 2013 MÁ NĚKOLIK REKORDŮ

Ani chladné počasí nezabránilo skvělým výkonům na Hervis 1/2Maratonu Praha 2013. Letošní závod zaznamenal ženský rekord závodu a překonal účastnické Maximum Keňská běžkyně Gladys Cherono vytvořila nový rekord závodu časem 1:06:48.


Mezi muži vyhrál Zersenay Tadese z Eritrey za 1:00:10, což je třetí nejlepší vítězný čas v historii. Dvanáct elitních běžců z celého světa zde překonalo své osobní rekordy. Mezi překonané rekordy také patří počet registrovaných účastníků, kterých bylo 12 500, což je absolutní počet běžců mezi českými běhy. Start běžců trval dlouhých 11 minut a 40 sekund, za kterými se zařadili

Také nejlepší z domácích běžců Jiří Homoláč zaběhl svůj dosud životní výkon (1:05:41 na 19. místě). Mezi ženami se ukázala nejvýrazněji olympionička Ivana Sekyrová (s 1:15:5

8 byla 17.). Oba nejlepší Češi byli velmi spokojeni. „Ještě ve středu jsem se bál, zda vůbec doběhnu. Ale věřil jsem, že si odpočinu a půjde to,“ povídal Jiří Homoláč, který většinu závodu běžel sám. „Atmosféra podél trati byla vynikající, hlavně na mostech, lidi mi pomohli k výkonu,“ chválil publikum a pak splněný A - limit na Univerziádu.

Mezi osobnostmi jsme v nekonečném davu běžců zaznamenali profesora Jana Pirka, pilot formule Josef Král, stříbrný olympijský medailista z Londýna na divoké vodě Vavřinec Hradilek, bývalý ministr obrany a člen věhlasné šlechtické rodiny Michal Lobkowitz, nebo herec a moderátor Dalibor Gondík a řada dalších.

Kompletní výsledky najdete na http://www.runczech.com

Foto, autor: Lenka Žáčková



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz