» Magazín

DESET KORUN Z KAŽDÉHO STARTU SKOKOVÉHO POHÁRU PRO NADACI

DESET KORUN Z KAŽDÉHO STARTU SKOKOVÉHO POHÁRU PRO NADACI

Skokový pohár České pojišťovny již druhou sezonu pokračuje ve spolupráci s Nadací pro transplantace kostní dřeně, ovšem od zahájení letošního 12. ročníku tohoto extraligového seriálu, které proběhne 18. - 21. dubna v Martinicích na Příbramsku, získává zcela nový a zásadní rozměr.


Nadace pro transplantace kostní dřeně je organizace s celostátní působností, jejímž cílem je napomáhat veškerým aktivitám ke zlepšení osudu nemocných s nejtěžšími chorobami krve a zhoubnými nádory. Český národní registr dárců kostní dřeně je součástí celosvětové sítě dobrovolných dárců krvetvorných buněk a je akreditován Světovou asociací dárců dřeně.

Oficiální spolupráce se Skokovým pohárem České pojišťovny byla započata v druhé polovině roku 2012 a reálný základ získala při finálovém závodu v Hořovicích, kde se bezmála tři desítky jezdců i návštěvníků v čele s olympijským vítězem z Londýna v moderním pětiboji Davidem Svobodou nechalo zaregistrovat mezi potenciální dárce.

„Celá spolupráce byla zpočátku plánována ve dvou rovinách. Tou první je realizace odběrových míst v rámci vybraných kol Skokového poháru České pojišťovny, kde budou - stejně jako vloni v Hořovicích - k dispozici zdravotníci pro odběr vzorků krve od zájemců o vstup do Registru. Druhou rovinou je medializace činnosti Nadace a Registru prostřednictvím mediálních partnerů Skokového poháru,“ uvedla Pavla Kudláčková - ředitelka společnosti Via Solaris, která je reklamním a marketingovým partnerem parkurového seriálu.

„Rozhodli jsme se však realizovat i třetí rovinu spolupráce, po vzoru Jezdecké společnosti Equitana Martinice, a to formou finančního příspěvku Nadaci. V rámci celého seriálu Skokového poháru České pojišťovny bude odváděno 10 korun z každého zaplaceného startovného v jednotlivých soutěžích. Odvod příslušné částky bude uskutečněn formou darovací smlouvy mezí Nadací a pořadateli jednotlivých kol Skokového poháru ČP,“ doplnila Pavla Kudláčková. Připomeňme, že počty startů během každého z celkem 37 připravovaných soutěžních dnů dosahují i několika stovek, a tak organizátoři očekávají, že půjde přinejmenším o desítky tisíc korun, jež by se mohly touto cestou získat.

Skokový pohár České pojišťovny představí další novinky již v úterý 9. dubna 2012 od 11.00 hodin při tiskové konferenci na téma nejvýznamnějších událostí parkurového sportu v České republice pro rok 2013. Uskuteční se v sídle společnosti Mercedes-Benz ČR v Praze na Chodově (Daimlerova 2296/2). Na jednom místě se novináři dozví všechny zásadní informace o chystaných vrcholných událostech parkurového sportu v letošním roce. Budou mít možnost se setkat s olympijským vítězem v moderním pětiboji Davidem Svobodou i předním parkurovým jezdcem a prezidentem Asociace Český skokový pohár - Jiřím Skřivanem. Budou-li mít zájem, svezou se ve vozech značky Mercedes-Benz a jistě je potěší dárky od partnerů, např. od tradiční značky klasické anglické módy T.M.Lewin.

Podrobnosti jsou k nahlédnutí na adrese http://www.skokovypohar.cz.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz