» Magazín

POROTKYNI V POROTĚ MISS & MISTER DEAF WORLD PETRU ČERNOCKOU TRÁPÍ ŠEDÝ ZÁKAL

POROTKYNI V POROTĚ MISS & MISTER DEAF WORLD PETRU ČERNOCKOU TRÁPÍ ŠEDÝ ZÁKAL

Petru Černockou trápí momentálně nemoc očí, zvaná katarakta, která je více známá jako šedý zákal, a tak trochu vidí, jako přes špinavé sklo, přesto přijala členství v porotě Miss & Mister Deaf World. Jistě se nikdo nemusí obávat, že by nebyla tou správnou a férovou porotkyní!

Pro správné posouzení bude více parametrů, které povedou ty nejlepší finalisty a finalistky na cestě k vítězství.

 


Díky své nemoci si Petra Černocká moc dobře uvědomuje, jak je důležité o takových věcech mluvit a šířit osvětu, vždyť šedý zákal je ve světě i přes pokročilou moderní léčbu stále jednou z hlavních příčin slepoty v rozvojových zemích (Poznámka redakce: podle WHO je šedý zákal celosvětově zodpovědný za 48 % případů slepoty v dospělosti).

 

V rámci tiskové konference tedy nevynechala stánek, kde byly prezentovány sluneční brýle Relax a společně s další porotkyní Lubou Skořepovou, kterou také trápí oči, si brýle nejen vyzkoušely, ale také si každá od sponzora akce Miss & Mister Deaf World, jako dárek, jedny odnesly.

 

A co Petru Černockou nejvíce zaujalo na finalistkách a finalistech?

„Já si prostě těch mladých vážím, že nefňukají, naopak se snaží ukázat, že mají spoustu předností a umí věci, které třeba spoustu z nás nedokáže."

Finálový večer světové soutěže Miss-Mister Deaf World a Europe 2013 se koná 13. července 2013 od 19.00 hodin, již tradičně se soutěž koná v TOP HOTEL PRAHA, Blažimská 1781/4 Praha 4 -Chodov.

Vstupenky bude možné zakoupit ještě před samotným zahájením finálového večera před  Congress Hall v místě konání.

Více informací:

http://www.missdeafworld2011-2020.com/index/miss/year/2013/lang/cz

 

Autor a foto: Lenka Žáčková



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz