» Magazín

POROTA V TOP HOTEL PRAHA ZVOLILA KRÁLOVNU KRÁSY NESLYŠÍCÍCH SVĚTA

POROTA V TOP HOTEL PRAHA ZVOLILA KRÁLOVNU KRÁSY NESLYŠÍCÍCH SVĚTA

Stala se jí pětadvacetiletá Thaisy Payová z Brazílie. Poprvé byl zvolen i mister deaf, Mexičan Christian Bernal. Porota, v níž mimo partnerů soutěže zasedli i známé osobnosti, Miroslav Etzler, Luba Skořepová, Petra Černocká, Markéta Hrubešová, Michaela Ochotská, Ivan Vyskočil a Kamila Nývltová, ocenila také Slovenku Eriku Ďuricovou. Ta získla titul první vicemiss, druhou vicemiss se stala Queval Marianneová z Francie. Titul Miss Deaf Europe 2013 si odnesla Kinal Timea Melindaová z Maďarska.

Stejný titul mezi muži vybojoval tuzemský zástupce Bohuš Vlačuha. Titul miss sympatie samotní soutěžící udělili reprezentantce Mali Sako Niahkaleové.

"Bylo to opravdu náročné rozhodování", svěřila se předsedkyně poroty Michaela Ochotská, "všichni soutěžící byli úžasní, to, jak tančili, přestože neslyší, mě doslova šokovalo!"


Moderátorská dvojice Lenka Vacválová a Petr Vojnar byli tlumočeni tlumočníky znakové řeči, a tak průběhu soutěže rozuměl opravdu každý. Podle prezidenta soutěže Josefa Uhlíře akce nejen napomáhá sluchově postiženým dívkám (a nyní i chlapcům) z celého světa v jejich nelehkém životě, ale také každoročně umožní ukázat široké slyšící veřejnosti, že jsou lidem slyšícím i přes své postižení ve všem naprosto rovni.                                                         

Klání se téměř neliší od klasické soutěže - nechybí módní přehlídka ve večerních šatech, promenáda v plavkách či volná disciplína, ve které převládal tanec. Jiné jsou například reakce publika, která místo potlesku třepetá zdviženýma rukama.

Jak už to tak u podobných akcí s charitativním podtextem bývá, bez partnerů by se ani světová událost Miss & Mister Deaf World 2013 neobešla. Poděkování si tedy zaslouží nejen TOP HOTEL Praha, ASTERA DESIGN, SATO, POINT4ME.CZ, ale také společnost Diamond International Corporation, která vítězce věnovala briliantový prsten z bílého zlata, Car Motors MB se postaral o dopravu finalistek a managementu, účesy a líčení nejen na finálový večer byly zase dílem týmu Matrix a salonu Vizage. A jaká by to byla soutěž krásy bez korunek? Těmi přispěla společnost Precióza.

 

Zdroj: Kloboukfilm, foto: Macciani.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz