» Magazín

AMSTERDAMSKÝ SOUD: SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV JE NÁBOŽENSKÉ HNUTÍ

AMSTERDAMSKÝ SOUD: SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV JE NÁBOŽENSKÉ HNUTÍ

Scientologická církev a její farníci v Nizozemsku dosáhli velkého vítězství. Odvolací daňový soud v Amsterdamu (č. 12/ 00652) ve čtvrtek potvrdil, že Scientologická církev v Amsterdamu pracuje výlučně ve prospěch veřejnosti, a její činnost je náboženské a ideologické povahy, a proto je osvobozena od daní.


Minulý rok soud v Haarlemu potvrdil, že služby, které Církev poskytuje svým farníkům - audity a školení - jsou náboženské povahy. Dnes soudní dvůr rozhodl, že podle zákona je třeba jednat se Scientologickou církví stejně jako s jinými náboženskými organizacemi. Soudní dvůr rozhodl, že Scientologická církev je veřejně prospěšná instituce, protože její činnost je výlučně náboženského charakteru. Soud dále zjistil, že účel a cíl účasti na scientologických bohoslužbách není jiný, než účel a cíl účasti na bohoslužbách u jiných náboženských institucí.

Scientologická církev v Amsterdamu byla založena v roce 1974, a stále pracuje ve prospěch všech. Kromě toho, že slouží svým farníkům, sponzoruje účinné sociální programy, které pomáhají tisícům lidí. Scientologie je celosvětové náboženské hnutí praktikované ve 184 zemích.

Zdroj: Scientologická církev



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz