» Magazín

AUKCE NA PODPORU ROZVOJE DĚTÍ, KTERÉ NEMOHOU ŽÍT VE VLASTNÍ RODINĚ, VYNESLA 570 000 KČ

AUKCE NA PODPORU ROZVOJE DĚTÍ, KTERÉ NEMOHOU ŽÍT VE VLASTNÍ RODINĚ, VYNESLA 570 000 KČ

Občanské sdružení Klub přátel dětí dětských domovů se sídlem v Novém Strašecí 6. května pořádalo tradiční aukci obrazů, keramiky a fotografií předních umělců. Dražilo se celkem 36 pozoruhodných prací řady autorů, například Jiřího Anderleho, Adolfa Borna, Dominika Mareše, Emmy Srncové, Vladimíra Suchánka, Roberta Vana, Františka Ringo Čecha či Kristiana Kodeta.


Důstojné zázemí pro VII. ročník Charitativní aukce poskytla restaurace Žofín Garden v Praze. Největší zájem dražitelů vzbudila barevná litografie Podzim u Baťova kanálu od Josefa Velčovského, jejíž prodejní cena se z vyvolávacích 6 000 Kč vyšplhala až na 45 000 Kč. Mezi hosty slavnostního večera nechyběla předsedkyně Klubu Milada Karasová a jedna z jeho zakladatelek a stále aktivních členek, kterou není nikdo jiný než psycholožka PhDr. Jarmila Divišová PhD. Charitativní večer si nechal ujít ani Tomáš Rohan s Renátou Veseckou a řada dalších osobnosti, včetně několika autorů dražených děl, např. Kristian Kodet, Jan Brabenec, Josef Velčovský či Dominika Mareš.

Výtěžek z aukce – 570 000 je již sedmnáctým rokem určen především na podporu projektů, které jsou vedeny ve prospěch dětí z dětských domovů, a to na cílený osobnostní rozvoj a sociální integraci. Cílem tedy je podpora samostatného života mladých lidí, které neměli tu možnost, aby jim zázemí poskytla vlastní rodina a právě pro ně jsou určeny  startovací byty, kam výtěžek z velké části putuje. Je to jeden z nejspolehlivějších modelů, jak je připravit „děti“, které překročily práh dospělosti do samostatného života.

Aukci tradičně vtipně a pohotově moderoval Alexander Hemala. Hudební ozdobou večera bylo vystoupení Felixe Slováčka a sourozenců Bartošových, kteří vyrůstali v dětském domově v Plzni, a právě i je Klub přátel dětí dětských domovů podporoval v době studií, které profesně korunovalo angažmá v opeře plzeňského divadla.

 Činnost sdružení je zaměřena zejména na podporu:

  • vzdělávání dětí a mládeže z dětských domovů
  • zájmových aktivit dětí v dětských domovech
  • rozvoje sportovního vyžití dětí a mládeže z dětských domovů
  • individuálně talentovaných dětí

Více o OS Klub přátel dětí dětských domovů: www.prateledetidd.cz

Text, foto: Lenka Žáčková



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz