» Magazín

ZORA JANDOVÁ POMÁHÁ DĚTEM OBJEVOVAT KOUZELNÉ ČTENÍ

ZORA JANDOVÁ POMÁHÁ DĚTEM OBJEVOVAT KOUZELNÉ ČTENÍ

Zpěvačka, moderátorka a nyní i šéfredaktorka Rádia Junior, Zora Jandová preferuje knihy před tablety. V poslední době pracuje hlavně s dětmi, a právě jim vysvětluje výhody knih a snaží se je k četbě, poznávání a rozvoji fantazie vést zábavnou formou. V tom jí pomáhá i nový projekt Kouzelné čtení, jehož je patronkou.


Kouzelné čtení je totiž interaktivní projekt, který v sobě spojuje poetiku knihy a zábavu v podobě mluvícího pera. Právě mluvící pero je pro děti kamarád a společník, díky kterému s knihou komunikují. Kniha jim tak začne vyprávět pohádku, představovat zvířata nebo zeměpisné body a památky. A hlavně pohádku si tak mohou „přečíst“ i děti předškolního věku.

„Projekt Kouzelné čtení mě oslovil hlavně proto, že děti vrací opět ke knihám. Je to ideální mezistupeň mezi tabletem a knihou. Interaktivní je totiž jen pero, které s dítětem komunikuje, jinak je vše založené na knize, která rozvíjí dětskou fantazii a kreativitu,“ říká Zora Jandová.

O tom, že je Kouzelné čtení pro děti opravdu lákavé a zábavné se přesvědčila i Jana Adamcová, jejíž dcera Jasmína měla jako jedna z prvních možnost vyzkoušet si knihy z této edice.

Právě poznávání, objevování informací i fakt, že knihy s dětmi doslova rostou, jsou hlavním pozitivem projektu. Dítě tak může začínat například s pohádkou Perníková chaloupka, pokračovat pak se Světem zvířat nebo Atlasem světa.

Zora Jandová, navíc vedle toho, že je patronkou projektu namluvila i veškeré ženské hlasy, a dokonce i hlas Jeníčka v pohádce Perníková chaloupka. Kouzelné čtení dále namluvili herci Josef Somr a Otakar Brousek ml.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz