» Magazín

MISSKY NA PLASTIKU NEMÍŘÍ JEN ZA KRÁSOU

MISSKY NA PLASTIKU NEMÍŘÍ JEN ZA KRÁSOU

Finalistky České Miss 2014 Gabriela Franková, Tereza Skoumalová a Nikola Buranská pro svůj vlastní klid a klid svých blízkých navštívily kliniku plastické chirurgie! Léto je nastartované a všichni víme, že paprsky nám mohou i ublížit, obzvláště máme-li některé typy pigmentových skvrn, pihy a mateřská znaménka.


A právě proto přišly na kliniku plastické chirurgie Esthé nejkrásnější kolegyně a přítelkyně - České Miss 2014, aby se ujistily, že jim nehrozí žádné nebezpečí. Klinika je oficiálním partnerem celonárodní soutěže krásy. Dívky a doktoři MUDr. Jan Měšťák, MUDr. Libor Kment, MUDr. Karel Urban a MUDr. Ondřej Měšťák se tudíž znali už z finálového večera soutěže, takže k sobě měli při příchodu na kliniku naprostou důvěru a hned se dali do řeči. Děvčata se sice zpočátku trochu červenala, ale nakonec doktorům poodhalila i nejstřeženější místa, o kterých si všichni ostatní muži mohou nechat jen zdát.

Naše tělo se pokouší bránit pigmentací, a proto se nám po každém létě objeví na těle nové pihy či znaménka. „Nelze jednoznačně rozhodnout, které odvětví plastické chirurgie je nejdůležitější. Změna tvaru nosu nebo uší napomáhá k psychické pohodě a vyrovnanosti, ale často prováděným zákrokem bývá i odstranění na první pohled drobností, jako například pih a mateřských znamének. Vůbec bych to nepodceňoval a neodsouval na vedlejší kolej, protože včasná diagnostika rozrůstajícího se melanomu může zachránit život,“ vysvětloval vedoucí lékař kliniky plastické chirurgie Esthé Doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc.

Kdo si dívky pořádně prohlédl, nemohlo mu uniknout, že například Miss ČR 2014 Gabriela Franková má na bříšku několik viditelných znamének, která jí ale na kráse vůbec neubírají. Uvědomuje si však rizika, která mohou ze zanedbání měnícího se znaménka vzejít a raději navštívila odborníky. „Nad plastickou chirurgií v tom pravém slova smyslu jsem, přiznám se, zatím nepřemýšlela. Na to jsem ještě mladá. Málokdo si však uvědomuje, že jít na kliniku ještě nemusí nutně znamenat, že si jdu nechat zvětšit prsa, což zrovna u mě by byl asi opravdu nesmysl,“ chichotala se vnadná blondýnka, která přiznala, že má přírodní čtyřky, ale odhalila jen pihu na bříšku.

To Česká Miss Earth 2014 Nikola Buranská dle svého tvrzení nikde žádná viditelná znaménka nebo pihy nemá, ale i tak radši s kamarádkami na kliniku přišla. „Hodně lidí mě straší, abych se mazala, abych nechodila moc na sluníčko, ale já na sobě zatím žádné pihy ani znaménka nepozoruji, jen pár maličkých ‘puntíčků‘. Ale je pravda, že jsou místa, na která si nevidím a ráda si nechám od místních doktorů pro jistotu potvrdit, že jsem naprosto zdravá,“ smála se optimistická brunetka, která se svěřila do rukou MUDr. Ondřeje Měšťáka, se kterým se seznámila, když jí zachraňoval rozříznutý palec.

Lékaři z Esthé kolem dívek skákali jako na pérkách a nemohli si víc užít vyšetření, než právě s nimi. Tereza Skoumalová, která se letos stala Českou Miss World 2014, je sice velmi mladá, ale se svými názory by se mohla měřit s kdejakou vyzrálou ženou: „Znamének a pih mám po těle poměrně hodně a na prevence tudíž chodím pravidelně, protože bych opravdu nerada něco zanedbala. Kontrola netrvá víc než deset minut a já mohu odejít s pocitem, že je vše v pořádku. Téměř každý člověk chodí na prevenci k zubaři dvakrát do roka, ale jednou za rok po létě si nedokáže udělat čas na vyšetření kůže. Tomu nerozumím,“ a vyzvala všechny, aby se hned objednali a nechali vyšetřit. Pak už s ostatními „Misskami“ vzaly do rukou přístroj na prohlížení znamének a vyšetřily jednotlivé doktory od hlavy až k patě.

Foto: Klinika Esthé

www.esthe-plastika.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz