» Magazín

CESTOU NECESTOU: PĚT TIPŮ NA PRÁZDNINY V POHODĚ

CESTOU NECESTOU: PĚT TIPŮ NA PRÁZDNINY V POHODĚ

Ve vzduchu visí léto a s ním i touha po dálkách. Možností máme neomezeně a dovolená volá. Měl by to být čas odpočinku, načerpání nových sil, ale i nezapomenutelných zážitků. Pojďme se podívat na několik tipů, jak docílit pohodové dovolené a užít si tak skvělé prázdniny.


Zbavte se cestovní horečky

Ještě jste ani nedojeli do cílové destinace a už máte nepříjemný pocit v břiše? Co když jste zapomněli zavřít okna? Máte strach z toho, že vám uletí letadlo nebo, že jste něco zapomněli? Tyto obavy k pohodě rozhodně nepřispívají. Zažeňte je pomocí Bachovy květové esence Cestování. Navrátí vám pohodu a klid a pomůže vám snadněji proplout změnami, které na nás na cestách číhají. Protože stojí za to se uklidnit a mít nad věcí nadhled. Užívat je mohou dokonce i děti a zvířata, takže uplatnění rozhodně najdou.

Energie na cestách

Když se stupnice teploměru vyšplhá k třicítce, přináší to s sebou únavu. A protože řada cestovatelů upřednostňuje cestování po vlastní ose, měli by se na dlouhé cesty jaksepatří vybavit. Při několikahodinovém řízení se snižuje naše schopnost koncentrace, což je velmi nebezpečné a mnoho řidičů tento aspekt neustále podceňuje. Ještě než vám začne padat hlava na volant, dobijte si baterky. Pomůže vám klasická černá káva, energetické nápoje nebo brazilská guarana. Ta má výhodu, protože nepřekyseluje žaludek a není návyková. Navíc je čistě přírodní. Potvrzují to i zkušení cestovatelé bratři Háblovi, kteří navštívili Brazílii a další země, když pracovali na zaoceánských lodích. „Naše práce byla velmi náročná, 6 měsíců jsme neměli ani jeden den volno a pracovali 10-12 hodin denně  – guarana z Brazílie  nám velmi pomohla nejen fyzicky, ale také psychicky toto náročné období zvládnout tak, že i když jsme měli nedostatek spánku, tak energie a dobré nálady jsme měli stále dost. Proto na pravou brazilskou guaranu nedáme dopustit a rádi ji všem doporučujeme,“ podělili se s námi cestovatelé Háblovi.

 

 www.guaranaplus.cz

Dovolená bez hádek

Sbalte si vše potřebné a negativní emoce naopak nechte doma. Protože, kdo by se chtěl hádat na dovolené? Jenže právě na ní trávíme s partnerem či rodinou dlouhý čas pohromadě a z toho pochopitelně vznikají také intenzivní emoce a občas i hádky. Čekáme, že dovolená bude dokonalá a proto nás dovedou rozhodit i maličkosti. Řada neshod nejčastěji vychází z rozdílných představ o trávení volného času. Proto je dobré si vyjasnit už doma, zda jste typy, které raději proleží dovolenou u moře nebo akční sportovci, popřípadě milovníci památek, a to zvlášť když na dovolenou jedete s novým partnerem. Pokud si předem rozvrhnete, čemu se na dovolené budete věnovat a naleznete kompromis, tak vám to přinese mnohem více klidu a hned tak vás něco nerozhodí.

Odpočinek na prvním místě

Dovolenou můžete trávit aktivně nebo na lehátku, na tom nezáleží, ale zkuste nemyslet na práci. Hlavně poslední dny dovolené si řada lidí nedokáže užít, protože v myšlenkách už jsou u povinností, které na ně doma čekají. Přijďte na to, co vám pomůže nejlépe vypnout. Poslouchejte písničky, začtěte se do napínavé detektivky nebo rozvíjejte koníčky jako je např. fotografování. A pokud se vám na nových místech špatně spí, přibalte si do zavazadla indické bylinky v podobě ajurvédské kávy s bylinou Valeriana, která vám zajistí klidný a ničím nerušený spánek.

 

Štěstí přeje připraveným

Dobře si sbalit - to je umění. A pro celou rodinu přímo kumšt. Nebrat si toho moc, ale zase mít vše důležité. Na prvním místě - nezapomenout peníze, doklady, letenky apod. A taky nepodceňovat natírání opalovacím krémem, protože spálená pokožka je jedna nejčastějších zdravotních obtíží na dovolené. Pitný režim je samozřejmost. Dále nezapomeňte na jazykovou bariéru a sepište si alespoň pár základních slovíček v jazyce země, do které se chystáte. Uvidíte, že všechno půjde domluvit snáz, pokud se budete snažit alespoň pozdravit, poprosit a poděkovat v jazyce vaší dovolenkové země.

                  

                                         www.dnmcompany.cz              www.bio-bachovky.cz



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz