» Magazín

DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA VYSTOUPILY V MUZIKÁLU ANTOINETTA

DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA VYSTOUPILY V MUZIKÁLU ANTOINETTA

Oblíbený muzikál Antoinetta – královna Francie hostil před pár dny nevšední partu mladých lidí, která vystoupila se skladbou Etiketa přímo na pódiu během představení. Jednalo se o děti z dětského domova v Tišnově, jež vyhrály možnost vystoupit v rámci projektu Nadačního fondu Hanky Kynychové „Hejbejte se a zpívejte“.


Tišnovský dětský domov se stal vítězem kategorie Muzikál v této soutěži už popáté a na divadelních prknech Divadla Hybernia nebyly poprvé. V předešlých létech vystoupily v muzikálu Děti ráje, Noc na Karlštejně či Kapce medu pro Verunku. V Hybernii však poprvé zažily dokonalý profesionální muzikálový servis, zpívaly na profesionální porty a měly i herecké repliky.

Na pódium děti uvedla Hanka Kynychová společně s Monikou Absolonovou, jejíž part zpívaly dívky z dětského domova tak dobře, že zaujaly i samotnou muzikálovou hvězdu. Po vystoupení se pak v zákulisí Monika s dětmi oblečenými v krásných dobových šatech fotila bosá a v kostýmu, ve kterém jí na jevišti setnou hlavu. Dětský domov za skvělý zážitek pochválil i Roman Vojtek a další herci a zpěváci, kteří s Hankou Kynychovou na jejím projektu dlouhodobě spolupracují a děti na jejich vystoupení připravují. Producentka představení Ema Krahulíková pak jako poděkování všem vystupujícím dětem předala květiny jako opravdovým hvězdám.

  

Pro děti z Tišnova je charitativní projekt Hanky Kynychové velkou výzvou, jsou do něj zapojeny už pět let a pětkrát zvítězily ve své kategorii, třikrát byly absolutním vítězem. Na představení však dorazily také party z dětského domova z Lipové u Šluknova, ze Staňkova, Humpolce a Ústí nad Labem – Severní Terasy, které se v rámci 8. ročníku Hejbejte se a zpívejte umístily na medailových pozicích.

Už nyní jsme napjatí, zda tišnovští své vítězství obhájí i v chystaném ročníku 2015. Na jakém jevišti uvidíme letošní vítěze, se ještě nerozhodlo. Bude to některý z muzikálů z očekávaných jarních pražských premiér či muzikál, který má již své místo na metropolitních scénách? To se teprve uvidí, ale my dnes již víme, že projekt Hanky Kynychové má své místo na výsluní má.

red/zdroj:Nadačního fondu Hanky Kynychové Hejbejte se a zpívejte



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz