» Magazín

S DIXITEM HRAVĚ PROTI SYCHRAVÉMU PODZIMU!

S DIXITEM HRAVĚ PROTI SYCHRAVÉMU PODZIMU!

Žár letního slunce se na delší dobu odporoučel a nás čekají deštivá odpoledne a dlouhé chladné podzimní večery, kdy se rozumný člověk chrání před všudypřítomnou virózou v rodinném kruhu či na návštěvě u přátel. I tento nehostinný čas se dá strávit plnohodnotně a především zábavně. Proto je tu Dixit!

Dixit je skvělá společenská hra pro tři až šest hráčů bez rozdílů věku, národnosti či pohlaví. Její podstatou jsou netradičně zpracované ilustrace na kartách, které dostane každý z hráčů. 


Taková karta může mít tolik významů, nakolik vám fantazie vystačí. Někomu připomene člena rodiny, jinému zvíře a další ji vyjádří písničkou či pantomimou. V představování karet se meze nekladou. Ba naopak, čím pestřejší je vypravěčovo předvedení karty, tím snáz se bude ostatním přiřazovat ta jejich. Cílem hry je uhádnout, která karta je vypravěčova. Ale pozor! Nešlo by přece o originální koncept, kdyby v pravidlech nebyl malý háček. Pokud totiž podle vypravěčova popisu a znázorňování danou kartu uhádnou všichni hráči, samotný vypravěč nedostane žádný bod. Do předvádění je tedy rozhodně nutné zapojit i trochu toho šibalství, abyste protihráčům trochu napověděli, (měl by jí poznat alespoň jeden z nich), ale zároveň ty ostatní svými fabulacemi nenápadně poslali na slepou kolej. Zapeklité, že? Chvilka napětí zavládne hned poté, když se všechny přiřazené karty otočí a je třeba poznat, která byla tou první, od vypravěče.

Inovativní koncept hry umožňuje hrát ji prakticky s kýmkoliv a zaručuje skutečně vytříbenou zábavu, při níž se nejen pobavíte a více poznáte, ale rozšíříte si slovní zásobu a hlavně, podnítíte svou fantazii a kreativitu. 

Tuto společenskou zábavu doporučujeme podpořit nějakou menší prstovou mňamkou, dle chutí přihlížejícího osazenstva, či samotných hráčů, kterou si připravte předem, protože jakmile hra začne, nikomu se už nebude chtít odbíhat připravovat pohoštění pro ostatní, i kdyby už všem kručelo v žaludku.

Dixit si s chutí zahraje i herec Braňo Polák, kterému se na ní líbí, že může fabulovat jednotlivé příběhy, ale hlavně, že jde o hru a ne o to, kdo prohrál a kdo vyhrál: „ Jsem nervák a nemám rád, když prohrávám, ale Dixit jsem si okamžitě zamiloval!”

Nechte si poradit. Podzim se nemusí jen přežívat. Dá se zábavně prožít s rodinou či přáteli, k nimž by ode dneška měla patřit i nová společenská hra Dixit.

 

Linky na videa :

Instruktážní video – Jak hru hrát

https://www.youtube.com/watch?v=WhHFaN8WT-Q

 

Testimoniál – Braňo Polák

https://www.youtube.com/watch?v=TGuwld977Wk

 



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz