» Magazín

TIŠNOVSKÉ DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA VYSTOUPILY V MUZIKÁLU

TIŠNOVSKÉ DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA VYSTOUPILY V MUZIKÁLU

Muzikál Horečka sobotní noci před nedávnem hostil děti z tišňovského dětského domova. Tišňováci vystoupili se skladbou Disco Inferno přímo na pódiu během představení. Tuto možnost si vysoutěžili v projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Tišnovský dětský domov se stal vítězem kategorie Muzikál již pošesté. Děti v předchozích letech vystoupit v Dětech ráje, v Noci na Karlštejně v Kapce medu pro Verunku či Antoinettě – královně Francie. V Divadle Kalich děti zažily dokonalý profesionální servis, zpívaly na profi porty, stály vedle opravdových muzikálových hvězd a děvčata dokonce prošla maskérnou. 


Na pódium děti uvedla Hanka Kynychová spolu s držitelem ceny Thálie Honzou Křížem. Honza děti z Tišnova zná, protože projekt Hejbejte se a zpívejte podporoval celý minulá rok. Byl vždy vyslán Divadlem Kalich na kontrolu, jak to dětem jde a zda opravdu budou ti nejlepší moci vystoupit v rámci představení. Nebyl na to však sám, vždy ho doprovodila jeho manželka Maruška Křížová, která v představení Horečka sobotní noci ztvárňuje roli Anette, která se uchází o Tonyho, jehož ztvárňuje právě Honza.

„Tuhle akci znám, byl jsem se na děti s Maruškou podívat už na letním soustředění a na závěrečné finálové show, ale i tak mě překvapilo s jakou jistotou a profesionálním přístupem dnes předvedly svoje vystoupení,“ vysvětlil Honza Kříž, který je letos podruhé nominovaný na centu Thálie, což svědčí o tom, že je to opravdový muzikálový profík. Ale má i on někdy trému? „Pocházím z herecké rodiny, takže je pro mě divadelní a muzikálové prostředí naprosto přirozené. Typický trémista nejsem, ale samozřejmě vždy před premiérou nebo po delší pauze trému mám. Důležitá je ale pokora,“ dodala hlavní muzikálová hvězda Divadla Kalich.
„Jsem na děti strašně pyšná. Vždycky mám trému za ně, jsou to velké nervy. Nejen proto, že děti před vyprodaným sálem uvádím na jeviště, ale také si přeji, aby se jim vystoupení povedlo. Sama vím, že tréma dělá svoje. Děti si ale vystoupení moc užily a tančily a zpívaly opravdu na jedničku. Moc děkuji Divadlu Kalich a panu Kocourkovi za tuto skvělou příležitost pro naše děti,“ shrnula s úsměvem Hanka Kynychová.

Děti na vystoupení připravoval tanečník Radek Fišer, který v Horečce sobotní noci ztvárňuje roli Rayena. Pěveckého nastudování skladby se pak ujali zpěvačka a moderátorka Petra Doležalová a zpěvák a lektor zpěvu Jan Hönig, kteří se dobrovolné práci v Nadačním fondu Hanky Kynychové věnují již několik let.

Pro děti z Tišnova je charitativní projekt Hanky Kynychové velkou výzvou, jsou do něj zapojeny už šest let a šestkrát zvítězily ve své kategorii, čtyřikrát byly absolutním vítězem. Jsou na svoje prvenství náležitě pyšní a tento zážitek neberou na lehkou váhu: Velmi si vážíme toho, že jsme opět mohly stát na velkém divadelním pódiu. Uvědomujeme si, že kdybychom byly ve svých biologických rodinách, tak bychom tuto možnost nikdy nedostaly, navíc takovou možnost opravdu nemá každý! Běhal nám stejně jako každý rok mráz po zádech a prožívaly jsme úžasné pocity!" Takto se na skutečnosti, že projekt Hejbejte se a zpívejte má opravdu smysl, hodují se Alenka, Diana, Nikola a Yveta z tišnovského dětského domova.

Děti rozhodně s pohybem ani zpěvem nekončí, a tak je velmi pravděpodobné, že je příští rok uvidíme opět na některém z muzikálových jevišť. Obhájí tišnovští své prvenství i posedmé?



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz