» Magazín

RISKOVAL KASKADÉR PETR JÁKL SVÉ ZDRAVÍ?

RISKOVAL KASKADÉR PETR JÁKL SVÉ ZDRAVÍ?

Producent, ale hlavně táta dvou malých holčiček Petr Jákl v sobě někdejšího kaskadéra v sobě nikdy nezapře. Ještě stále se do nebezpečných situací vrhá po hlavě. Jak jinak si vysvětlit, že když uviděl nádobu naplněnou klíšťaty, začal do ní strkat ruku? Že by si neoblíbené parazity pouze spletl s domácími mazlíčky a chtěl si je jen pohladit, je velmi, ale opravdu velmi nepravděpodobné. Vzápětí  svůj husarský kousek objasnil.

„Chtěl jsem doslova na vlastní kůži vyzkoušet přípravek Klíšťák Ixoderm, který přisáté klíště zneškodní, ještě než ho vytáhnete,“ vysvětlil Petr Jákl, který už má s klíšťaty také zkušenosti.


Petrova manželka Romana Jákl Vítová měla hned po ruce příklad z loňského léta týkající se jejich starší dcerky: „Na chatě holčičky pokaždé stříkáme různými přípravky, i přesto se ale Sofinka vrátila z lesa s klíštětem na hlavě. Zakápli jsme ho Klíšťákem, vytáhli a dali otestovat. No a bylo pozitivní. Takže jsem pochopitelně nadšená, že existuje přípravek, který může případnému onemocnění zabránit a mám ho pořád po ruce.“

A jak přesně tedy Klíšťák funguje? „Zásadním účinkem je okamžité zneschopnění klíštěte bez vyvolání jakékoliv obranné reakce. Parazit nestihne zintenzivnit slinění ani vyzvrátit obsah svých útrob do ranky, čímž se zabrání přenosu infekce při jeho vyndávání,“ vysvětlil Aleš Kincl, zástupce firmy, která tento přípravek přináší na trh.

Zdroj: Klíšťák Ixoderm



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz