» Magazín

MARMELÁDY OD LUCIE CHUTNAJÍ I OPERNÍ PĚVKYNI PAVLÍNĚ SENIČ

MARMELÁDY OD LUCIE CHUTNAJÍ I OPERNÍ PĚVKYNI PAVLÍNĚ SENIČ

Nenápadná žena Lucie Klimešová počátkem roku 2016 získala několik ocenění za své marmelády, které bez nadsázky můžeme nazvat jako jedničky na trhu. Výčet je: jedna zlatá, dvě stříbrné a jedna bronzová medaile, které získala na Světovém mistrovství marmelád v britském Dalemainu. Cenné kovy obdržela za marmelády Pomeranč, dýně, vanilka (zlatá), Pomeranč, thai-chai (stříbrná), Vánoční pomeranč (stříbrná), Pomeranč, dýně, zázvor (bronz). Pro ty nejkvalitnější citrusy potřebné pro výrobu marmelád Lucie pro jistotu dojela do Španělska.


Z její dílny, tedy kuchyně, pochází hruškový džem s karamelem, který získal tuzemské ocenění Regionální potravina v Karlovarském kraji. S údivem je, že vaření marmelád a džemů se věnuje pouze necelé dva roky.

Pro své gastronomické skvosty zpracovává běžně dostupné lesní ovoce a především výpěstky okolních farmářů.  Její marmelády obdivuje také operní pěvkyně Pavlína Senič, která si nenechala ujít jejich ochutnávku. S Lucií se shodly, jak je svět malý, odebírá totiž také ovoce z kláštereckých sadů, které založil Ing. Jaroslav Pova, dědeček Pavlíny Senič.  

V sortimentu Lucie Klimešové najdete vysoce koncentrovaný borůvkový džem nebo hruškový džem s karamelem. Právě ten se může pyšnit titulem Regionální potravina 2016. Pikantérií v jejím sortimentu je slaný karamel. Lucie se k němu nechala inspirovat při svém pracovním pobytu v Británii.

Kvůli vysněnému životu na venkově opustila lukrativní post v zahraniční korporaci, kam po ukončení studia na FF UK nastoupila. S přítelem pak přesídlila na rodinnou farmu v Krušných horách.

Více informací o produktech i farmě, kde se marmelády vaří, získáte na http://modrinka.cz/



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz