» Magazín

DĚTSKÉ DOMOVY SE S HANKOU KYNYCHOVOU HEJBALY A ZPÍVALY NA ŽOFÍNĚ!

DĚTSKÉ DOMOVY SE S HANKOU KYNYCHOVOU HEJBALY A ZPÍVALY NA ŽOFÍNĚ!

Cvičitelka Hanka Kynychová už po jedenácté uspořádala velkou taneční show dětí z dětských domovů s názvem Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Den plný pohybu, tance, emocí, radosti a zábavy se uskutečnil na pražském Žofíně, kam cvičitelka pozvala nejen téměř dvě stě dětí bez rodin, ale také celou řadu známých tváří. Akce se konala pod záštitou starosty MČ Prahy 1 Oldřicha Lomeckého, který věnoval nejen palác Žofín, ale také celou akci zahájil a vítěze nakonec ocenil.

 


Hanka Kynychová neskrývala dojetí při samotném zahájení. Tým tanečníků vytvořil nádherné taneční číslo, kde zářili nejen nejlepší čeští tanečníci a Hanka Kynychová, ale také děti z dětských domovů, kteří s tanečníky splynuly tak, že nikdo nepoznal, že denně netančí v divadlech, ale tančí pouze ve svých dětských domovech.

Jednou z největších hvězd celé show, kterou pořádá Nadační fond Hanky Kynychové, byla moderátorka Tereza Pergnerová. Její živelná energie a radost, že jí konečně po letech čas dovolil na Hančinu akci dorazit, působily pozitivně na všechny přítomné. „Když mi přišla i letos smska od Hanky a já v diáři viděla, že budu moct přijít, tak jsem si říkala, že až si Hanka přečte, že přijdu, tak se zblázní,“ smála se Pergnerová. Na pódiu se pak svěřila moderátorce Milušce Bittnerové, že i ona chtěla být herečkou jako ona. „Ano, na konzervatoř mě přijali, chodila jsem tam, ale bohužel mě vyhodili. Ale nikoliv kvůli nedostatku talentu, ale kvůli velkému množství neomluvených hodin,“ přiznala autorka legendárního pozdravu Čágo belo, šílenci.

To zpěvák a skladatel Marek Ztracený konzervatoř dokončil. I on patřil mezi vymodlené hosty, kterým konečně čas dovolil dorazit a podpořit dobrou věc. Marek navíc udělal opravdu husarský kousek! V projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou už od dětství zpívá a tančí Lukáš Mazač z dětského domova v Humpolci, který v loni složil přijímací zkoušky na Konzervatoř Jaroslava Ježka (na tu stejnou konzervatoř, kterou absolvoval Ztracený). U přijímaček zpíval píseň Ztrácíš, právě od Marka Ztraceného. Když se známý zpěvák tuto skutečnost dozvěděl, bez váhání Lukáše vyzval, aby si s ním zazpíval. Původně to měla být jedna sloka, ale nakonec z toho byla celá písnička, protože výkon Lukáše Mazače neměl chybu a Ztracený tak mladíkovi vlastně dělal jenom vokály během refrénu. Bylo to velmi silný zážitek, který vháněl slzy do očí a po těle přítomných se objevovala husí kůže. Marek Ztracený, který se svěřil, že se na akci moc těšil, pak neváhal přítomným dětem a hostům přidat ještě svůj současný hit Léto 95.

„Pomáhat potřebným patří do výbavy každého civilizovaného člověka, proto jsem s radostí alespoň malinko přispěla a zúčastnila se Hančiny skvělé akce, předala jsem dětem ceny a odměnou mi byl sál plný skvělých, talentovaných a hlavně radostných dětí,“ vysvětlila svoji přítomnost herečka Markéta Hrubešová. Vystihla tak záměr celé činnosti Hanky Kynychové a jejího týmu. Mottnem Nadačního fondu Hanky Kynychové totiž je, že pomáhat je normální a důležité je rozdávat emoce, radost, lásku a svůj čas oproti hmotným darům a šekům.

To Laďka Něrgešová už akci znala a moc se těšila. „Je to úžasná věc, kde se spojuje tolik dobrých věcí, že už jenom za tohle si Hanka zaslouží velký obdiv. Děti se musí na celou akci připravovat, strašně to prožívají, a pak jedou do Prahy se předvést. Za to je čeká spousta dárků, překvapení a emocí. Jsem ráda, že jsem byla opět přizvána se zúčastnit. Opět to byla skvěle připravená akce,“ vysekla poklonu moderátorka a dvojnásobná maminka.

Ani manželka známého režiséra Jana Adamcová nebyla na akci poprvé. „Akci každoročně podporuji, protože je smysluplná a cítím se tady krásně. Děti, které se akce účastní, tato akce posouvá dál a nás, co můžeme něčím přispět, pak naplňuje energií. Hanka má můj veliký obdiv,“ popsala svoje pocity moderátorka.

Modelka Aneta Vignerová dorazila poprvé a vlastně nevěděla, co jí čeká. „Akce byla úžasná, měla jsem z toho strašně pozitivní pocit! Děkuji moc Hance za pozvání,“ svěřila se plna emocí bývalá Miss ČR.

Zazpívat dětem přijela až z Brna Ilona Csáková, která akci podpořila už po druhé. I letos se kolem ní na pódiu vytvořilo až neuvěřitelné seskupení dětí a hostů, kteří si se známou zpěvačkou zatančili, zazpívali a užili si tak její hudbení blok do sytosti. Mezi tanečníky nechyběla ani Hanka Kynychová se svou rodinou.

Co by to bylo za akci pro děti a teenagery, kdyby chyběly hvězdy z oblíbené soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Anička Slováčková celý sál roztančila a chválila tak taneční umění dětí. Milan Peroutka dorazil s kamarádkou a kolegyní Shopaholic Nicol. Hančin nadační fond podpořil už po druhé a loučil se slovy, že se těší zase příště. Leona Machálková je již tradičním hostem Hančiných akcí. I přes zánět v oku neváhala a dorazila a udělal dětem velkou radost. Jakožto maminka jim předala velkou dávku citu a empatie, stejně jako její kolegyně Ilona Csáková.
Zpěvák Jan Kopečný byl zlatým hřebem večera a zazpíval Hančinu oblíbenou písničku Lady Carneval, s kterou září v muzikálu Sagvana Tofiho Čas růží.

Mezi hosty dále nechyběla ani Ljuba Krbová, která akci podporuje už od samého začátku a děti ji znají spíše jako Aničku Liškovou ze seriálu Ulice. „Konečně to zase po letech vyšlo, neměla jsem dnes představení v divadle, tak jsem mohla dorazit,“ svěřila herečka.

Do poroty usedly taková esa ve svém oboru, jako herečka Kristýna Janáčková, choreografka Leona Qaša Kvasnicová, hudební skladatel Zdeněk Barták, stylista Kája Pavlíček, klavírní virtuos Jozef Holly, který se postaral o fenomenální úvod celé show, a mnoho dalších.

Celou show již tradičně moderovala skvělá Miluše Bittnerová. I přes velké nachlazení moderovala do roztrhání těla! Její výkon, který byl opět obdivuhodný, ocenila Hanka Kynychová se svojí manažerkou pugétem růží.

Kynychová není na přípravu akce sama. Má kolem sebe tým skvělých lektorů, kteří s dětmi připravují taneční choreografie a spolu s ní se dětem věnují celý rok. Do jejího týmu neodmyslitelně patří Filip Jankovič, Marek Dědík, Radek Fišer, Martin Ivanecký, Igor Šustr, Jan Hönig, Lucie Škrobalová a další.
Za produkcí celé akce a veškeré činnosti Nadačního fondu Hanky Kynychové stojí manažerka Hanky Kynychové Kateřina Fingralová se svojí produkční a PR agenturu KF prouduction.

Celá akce by se neuskutečnila bez štědré podpory parterů, kterým patří velký dík! Jsou to tito partneři: Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit, MČ Praha 1, KF Production, SlimPasta, DeliComat, Gogen, Eta, Aagaard, Emoti Chocolate, CEP sports, ili dorty, Leifheit, Hamlyes, vydavatelství knih Mladá fronta, Oficiální pamětní ražba – pamětní mince, CEMIO Kamzík, Sauna Spot Dvorce, Gatorade, Albatros, Miss Cosmetics, Mark Distri (Catrice Cosmetics), Penam, Pharma Activ a Renovality.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz