» Magazín

UŽ ZÍTRA ZAČÍNÁ V BRNĚ FESTIVAL LIFE! 2018

UŽ ZÍTRA ZAČÍNÁ V BRNĚ FESTIVAL LIFE! 2018

Rok s rokem se sešel a je tu opět čas, kdy si můžete zasportovat, zatančit si s Ondřejem Sokolem, vyzkoušet si nejnovější počítačovou hru a vyfotit se s oblíbeným youtuberem. To vše můžete zažít na festivalu Life! powered by GoGEN, který začíná již zítra na brněnském výstavišti. Program je pěkně našlápnutý a rozhodně se nikdo aktivní nudit nebude. Skýtá však i dostatečný prostor pro ty, kteří nepotřebují k zábavě a odpočinku nadmíru pohybu a adrenalinu.

Festival Life! je spojení akcí SPORT Life!, DANCE Life!, IN-JOY Life!, YOU2BER Life! a projekt pro ženy Life! STYLE. Na své si tak přijdou jak milovníci pohybu, tak i zábavy a životního stylu. Unikátní je také akce s youtubery, kam mohou přijít fanoušci s rodičem na jednu vstupenku.


Hubnutí s radami od odborníků

Velká pozornost bude věnována tradičně oblíbenému tématu hubnutí. Profesionální trenéři zájemcům ukážou, jak se udržet ve formě celý rok a mohou se vyhnout drastickým dietám do plavek. Návštěvníci si ve velké fitness zóně v pavilonu V vyzkouší například Spinning, kruhový trénink nebo cvičení s vlastní váhou. Dozvědí se také něco o správném stravování. V pavilonu A2 si vyzkoušíte malé trampolíny.

Ti, kteří netouží zhubnout, ale naopak vyhledávají adrenalin, si přijdou na své třeba na lezecké stěně. Strach z výšek pak překonají na lanovce u stropu pavilonu nebo na barmském mostu.

Své místo mají na veletrhu i tradiční sporty, které  najdete v pavilonu G2 (FAMILY HALL), kde se prezentuje město Brno a Jihomoravský kraj. Florbal, basketbal či badminton a další sporty, do kterých se návštěvníci mohou zapojit a  vyzkoušet si, jak by jim to šlo, zda by je to bavilo. Děti určitě potěší i ninja dráha a nafukovací atrakce známé z televizních soutěžních pořadů. V expozicích kraje a města navíc návštěvníci potkají slavné sportovce – například olympijského vítěze Lukáše Krpálka nebo hráče brněnské Komety. V pátek dopoledne proběhne SPORT Life! pro mládež, který je určen žákům druhého stupně základních škol.

V pavilonu V budou probíhat od pátku do neděle závody v boulderingu. V neděli je závod otevřen pro veřejnost. V pavilonu V si můžete také zabruslit na LIKE-ICE kluzišti.

Chybět nebude ani sportovní poradenství a testovací zóny. Ty ve svém stánku nabídne třeba firma Sanasport. Od pátku do neděle bude probíhat v Kongresovém centru na výstavišti festival Kolem světa. V pavilonu V jsou umístěni vystavovatelé se sportovním zbožím, které si návštěvníci mohou obvykle koupit s výraznou slevou.

Přijďte si na výstaviště zaběhat

SPORT Life! 2018 oživuje tradici běhů na brněnském výstavišti. Během festivalového víkendu se uskuteční čtyři běhy – SPORT Life! Run powered by GoGEN, Tmou, Run Smile a Predator Run. Běhu SPORT Life! Run se zúčastní například Hanka Kynychová nebo Pavla Vitázková, je připravena i trasa pro děti, bude to běžecký, komunitní a společenský zážitek. Zváni jsou všichni, kteří mají rádi pohyb, podívejte se na více informací o těchto běžeckých událostech. Na výstavišti si budete moci také zabruslit.

Nabitý soutěžní víkend

Kdo upřednostňuje pasivní sportování, ocení 6. ročník závodu MERCEDES-BENZ GRAND BMX 2018 o titul Mistra ČR ve Freestyle BMX PARKU v pavilonu G1. Součástí programu tohoto mistrovství je vystoupení slovenského rappera EGO (sobota 16:30). Na stejném místě budou soutěžit také biketrialisté. Součástí akce DANCE Life! bude devět tanečních soutěží.

Taneční rekord se Sokolem, Šebrlem a Verešovou

Sobota s pokusem o překonání tanečního rekordu se už bez nadsázky dá označit za tradici. Letos je laťka hodně vysoko, v roce 2017 se totiž sešlo 2052 tanečníků. Letos vypukne davové taneční šílenství v pavilonu A v sobotu v 15 hodin a účastníci to rozbalí s Ondřejem Sokolem, Romanem Šebrlem a Andreou Verešovou. Choreografie bude zveřejněná na videu a rozhodně je důležité, aby přišel každý a aktivně se zúčastnil, nebo aspoň nahlas povzbudil. Součástí pokusu o překonání tanečního rekordu budou další představení, například fire show nebo šálová akrobacie.

Pro aktivní tanečníky je určena zhruba stovka workshopů pod vedením špičkových umělců z České republiky i zahraničí. Součástí je také mnoho vystoupení a show skvělých tanečníků a tanečních skupin. Na taneční workshopy je třeba se dopředu registrovat.

Přes 100 herních počítačů pro veřejnost

Festival Life! je herní událostí roku. V pavilonu B si návštěvníci si vyzkoušejí například brýle pro virtuální realitu nebo si zahrají na výkonných herních počítačích. Těch bude v pavilonu připraveno více než sto. Podívejte se, co si můžete zahrát.

Dvě pódia pak nabídnou finále Mistrovství ČR v počítačových hrách a Vodafone Mistrovství ČR v mobilních hrách. Ti nejlepší zabojují o ceny v hodnotách statisíců korun.

Youtubeři se společným programem a individálním setkáním

Nově je na YOU2BER Life! 2018 organizován program s youtubery. Ten začne v sobotu 10. listopadu v 9:30 a potrvá zhruba do dvou hodin. Každý fanoušek si už při nákupu vstupenky vybere, se kterým youtuberem chce absolvovat setkání v užší skupince. V programu jsou i společné části, na kterých se sejdou všichni přítomní youtubeři. Na odpolední autogramiádě můžete pak získat podpis ostatních youtuberů nebo se s nimi vyfotit. Dostatek času bude samozřejmě i na popovídání. Ohlášena jsou známá jména, například House, Pedro nebo Fatty Pillow. Seznam všech youtuberů na YOU2BER Life! 2018. Vstupenka na program youtuberů platí pro dvě osoby - jednu mladší osmnácti let a jednoho zákonného zástupce (rodiče). Nebude tedy problém přijít i s menšími dětmi a mít je po celou dobu programu pod dohledem.

Life! STYLE

Posledním z projektů, který je součástí festivalu Life!, je Life! STYLE. Ten potěší hlavně ženy. V pavilonu A je totiž budou rozmazlovat vizážisté, kadeřníci, manikéři a pedikéři. Stylistka Jarmila Krahulcová pak všem poradí s vhodným oblečením. V prodejní části najdou návštěvníci například prádlo, zdravou výživu a produkty pro hubnutí.

EXIT In The Hall

Pokud přemýšlíte, co 9. listopadu uděláte s pátečním večerem, můžete od 20. hodiny trávit čas na EXIT In The Hall párty v pavilonu A – drinky, DJs, hudba, tanec, atmosféra, rozverná nálada a ani stopa po chmurném listopadu. Vstup je zdarma a kapacita je 3000 osob.

Souběžně probíhá CARAVANING BRNO

Už o den dříve než festival Life! začíná na brněnském výstavišti CARAVANING BRNO, mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů. Výstava je umístěna v pavilonech P a F a návštěvníci zde najdou téměř všechny značky karavanů a obytných automobilů nabízených na českém trhu, novinky pro následující sezónu i starší modely za příznivé ceny v bazaru karavanů. Na výstavě CARAVANING BRNO se prezentuje také cestovatelské vybavení nebo elektrokola.

Vstupné a otevírací doba

Výstaviště je otevřeno v pátek a v sobotu od 9 do 18 hodin, v neděli do 16 hodin. Vstupenky je nejvýhodnější pořídit si přes web - top 15. 10. za 150 korun, od 16. 10. za 180 korun. Ceny programu s youtubery, tanečních workshopů a dalších druhů vstupenek jsou zvedeny v ceníku vstupného na www.festivallife.cz.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz