» Magazín

Eric Bernard v Praze uvedl oceňovaný francouzský snímek ZATOULANÝ

Eric Bernard v Praze uvedl oceňovaný francouzský snímek ZATOULANÝ

Francouzský herec Eric Bernard osobně uvedl 18. července v pražském kině Lucerna slavnostní premiéru oceňovaného snímku Zatoulaný (Sauvage). Tento režijní debut o mladém prostitutovi francouzského tvůrce Camille Vidala-Naqueta měl světovou premiéru na 70. Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes.


V rámci sekce Týdne kritiky získal Cenu nadace Louise Roederera za nejlepší herecký objev pro Félixe Maritauda, další ocenění si odnesl i z dalších filmových festivalů (MFF Bělehrad, MFF Namur, MFF Oslo, MFF Jeruzalém, a dalších). Na loňském festivalu Mezipatra porota udělila francouzskému filmu Zatoulaný Zvláštní uznání nejen za skvělé herecké výkony, ale i pro celkovou atmosféru snímku.Syrové drama zobrazuje svět mužské prostituce a absolutní svobody, ve kterém se režisér Camille Vidal-Naquet skrze příběh hlavního hrdiny dotýká širších společenských témat a sugestivně vykresluje jednu z podob života gay komunity.

Trailer: https://bit.ly/2ICSXK8

ZATOULANÝ / SAUVAGE

Režie: Camille Vidal-Naquet

Hrají: Félix Maritaud, Eric Bernard, Nicolas Dibla, Philippe Ohrel 

Synopse:

Na rozdíl od ostatních prostitutů, Léo nechodí s klienty, aby si vydělal peníze, nýbrž aby si užil blízkosti a tepla cizích těl. Vyzývavě tělesné drama přináší nezkrášlený ponor do světa absolutní svobody, kde jde jen stěží uspokojit potřebu lásky.

Zdroj: Festival francouzského filmu



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz