» Magazín

Praha v září zazáří i pro děti. Zábavný program připraví Festival Kefír a Divadlo Minor

Praha v září zazáří i pro děti. Zábavný program připraví Festival Kefír  a Divadlo Minor

Společný program předních pražských festivalů pod titulem PRAHA ZÁŘÍ, který ovládne prostory holešovického Výstaviště od 8. do 28. září, zahrne také vystoupení pro děti a jejich rodiče. Díky historicky prvnímu propojení předních festivalů se můžete i letos těšit na tradiční festival Kefír pro bejbypankáče a jejich rodiče a na představení Divadla Minor Mami, už tam budem? určené už dětem od tří let. 


Vstup na Praha ZÁŘÍ je zdarma. S ohledem na aktuální vládní opatření v boji proti šíření koronaviru je však povinná akreditace každého účastníka festivalu zvlášť, i přesto, že se rozhodne navštívit jen neplacené akce. Více informací na www.prahazari.cz.

Festival Kefír se každoročně koná na zámku Kačina u Kutné Hory. Letos svůj program zahrne do festivalu Praha Září pod názvem Kefírek. „Kefírek nabídne koncerty, divadelní představení, a hlavně spoustu blbin a nápadů z Kefíru jako předčítání k ležení v postelích s opravdovými nebesy, dětské autokino nebo některé jedinečné atrakce. Akce vyvrcholí koncertem hudební skupiny Kašpárek v rohlíku přímo na slovutné Křižíkově fontáně, která se tak skoro určitě podle největšího hitu kapely promění ve fontánu čůrající,“ říká za pořadatele Pavel Kružík alias Kašpárek v rohlíku, ikona festivalu Kefír.

Program festivalu Kefír zhlédnete v Dětské zóně na Výstavišti denně od 11. do 28. září vždy od 12:00 do 23:00. Vstupné je dobrovolné. Divadlo Minor, které uvádí představení pro děti, uvede v rámci Praha Září inscenaci Mami, už tam budem? Odehraje ji 15. a 23. 9. vždy od 17:00 ve festivalovém prostoru Šapitó.

Mami, už tam budem?

Převeze maminka děti svými pohádkami o patníku, stěračích a volantu, aby vydrželi cestu až do cíle? Autorská inscenace inspirovaná cestováním a s ním spojenou častou, možná nejčastější otázkou, která nepochybně padne, jakmile připoutáte dítko do autosedačky, zavřete dveře a nastartujete...

Pro malé autisty i velké nemotory, určené divákům od 3 let.

V roce 2015 inscenace obdržela cenu Erik za nejinspirativnější počin v oblasti loutkového a alternativního divadla a Cenu města Plzně pro Lenku Volfovou a Jiřího Jelínka za partnerské herectví a komunikaci s divákem.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz