» Sociální revue

Plánujete dovolenou v zahraničí? ZP MV ČR nově nabízí připojištění COVID+ i storno zájezdu

Plánujete dovolenou v zahraničí? ZP MV ČR nově nabízí připojištění COVID+ i storno zájezdu

Jen málokdo si dnes dovolí vycestovat do zahraničí bez cestovního pojištění. I na cestách nám totiž hrozí úrazy, nemoci a další zdravotní potíže vyžadující lékařské ošetření. Bez cestovního pojištění by se nám dovolená mohla nepříjemně prodražit. Letos navíc může nastat i to, že z důvodu nařízené karantény v souvislosti s onemocněním covid-19 budeme muset celý zájezd na poslední chvíli zrušit, případně zůstat na místě pobytu nechtěně déle. ZP MV ČR proto v rámci cestovního pojištění ve spolupráci s ERGO pojišťovnou nabízí i připojištění pro tyto případy.

 


Aktuálně stabilizovaná situace kolem pandemie umožnila znovu otevřít hranice, a tak si mnozí z nás loňskou oželenou dovolenou v zahraničí chtějí vynahradit letos.

Zřízení cestovního pojištění by pak mělo být naprostou samozřejmostí. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR již řadu let poskytuje cestovní pojištění ve spolupráci s ERGO pojišťovnou. „Zájemci o pojištění si mohou vybírat v závislosti na tom, zda cestují sami, či s rodinou, zda se jedná o jednorázovou cestu, nebo pravidelné cesty do zahraničí, po Evropě či mimo ni,“ upřesňuje tisková mluvčí ZP MV ČR Hana Kadečková, a dodává: „Na výběr proto mají hned několik kategorií cestovních pojištění, která zahrnují buď pouze pojištění léčebných výloh a asistenční služby, nebo kompletní pojistnou ochranu s krytím léčebných výloh v neomezené výši. To vše za velmi výhodných finančních podmínek – pojistné na jeden den začíná na devíti korunách pro dítě a 12 Kč pro dospělého.“ Kompletní přehled všech pojistných balíčků i s výší plnění lze najít na webových stránkách pojišťovny www.zpmvcr.cz.

Připojištění COVID+ i storno zájezdu

ZP MV ČR nabízí letos nově COVID+ připojištění znemožnění návratu z dovolené z důvodu umístění do karantény. Co toto pojištění pokrývá? „Bude-li klient umístěn oprávněnou autoritou v zahraničí do karantény z důvodu nákazy nebo z důvodu, že se setkal s nakaženým, budou mu uhrazeny neočekávané vzniklé náklady na ubytování a dopravu na zpáteční cestu. Pojistka se ovšem nevztahuje na celoplošnou karanténu vyhlášenou místními úřady,“ vysvětluje Hana Kadečková. Pokud by klient v zahraničí covidem sám onemocněl, náklady na léčbu jsou pak kryty z pojištění léčebných výloh.

Další letošní nabídkou ZP MV ČR je možnost pojištění storna zájezdu. To lze sjednat pouze před nebo současně se zaplacením poslední splátky, resp. plným uhrazením cesty. Storno lze sjednat pro zájezdy až do výše 50 000 Kč na osobu a lze na něj uplatnit i rodinnou či skupinovou slevu.

Benefity pro rodiny, studenty i záchranáře

ZP MV ČR ani letos nezapomíná na slevy, které nabízí rodinám (20 %) či skupinám nad 5 osob (10 %), z nichž alespoň jeden z členů je klientem této pojišťovny. Nárok na cestovní pojištění zdarma až na 60 dnů mají studenti pro jednorázové cesty po Evropě, ti studenti, kteří vyrazí po Evropě na studijní pobyt, mají pojištění zdarma až na 180 dní. „Dlouhodobě podporujeme také ty, kdo pomáhají druhým. Dárci krve, plazmy či kostní dřeně a členové Integrovaného záchranného systému tak u nás mohou rovněž uplatnit speciální 20% slevu na jakékoliv celoroční cestovní pojištění,“ dodává Hana Kadečková.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz