» Sociální revue

TICHÝ SVĚT V PRAZE MÁ VLASTNÍ BYLINKOVOU ZAHRÁDKU

TICHÝ SVĚT V PRAZE MÁ VLASTNÍ BYLINKOVOU ZAHRÁDKU

Tichý svět je první kavárna s neslyšící obsluhou v Praze, kterou přišla podpořit celá řada známých osobností, které přišly, pod vedením profesionálního zahradníka Lukáše Hodáně z květinářství kytku.cz, osázet nový záhon. Proměnou prošla celá zahrádka, a to ve čtvrtek 30. července. Některé dámy se zdráhaly, aby bylinkám spíše neublížily, ale vše dopadlo, jak nejlépe mohlo… 


Osázený prostor před kavárnou nyní příjemně voní mátou, meduňkou, bazalkou i rozmarýnem. A kdo vlastně přiložil ruku k dílu? No zahradníci na slovo vzatí. Čas si udělala například Alena Mihulová, jedna z velkých hvězd letošního karlovarského festivalu. Bára Štěpánová si zase odskočila ze své vlastní zahrady. Lenka Zahradnická dorazila v doprovodu fenky Františky. Tanečnice Markéta Šandová přišla v doprovodu zpěváka Petra Kutheila, který si odskočil ze studia, kde intenzivně pracuje na singlu společně s videoklipem, na jehož křest se můžeme těšit již v září. Od plátna si odskočil také malíř Václav Florian, který momentálně maluje známou operní divu. Zahrádka bude sloužit návštěvníkům pro potěchu oka, ale i kavárenským hostům, kteří jistě ocení čerstvou chuť bylin v nápojích a v cukrářských pokrmech Tiché pekárny, která je součástí provozovny.

Tichý svět je obecně prospěšné společnost, mimo jiné provozuje první kavárnu s neslyšící obsluhou v Praze, která se přiléhavě jmenuje Tichá kavárna, ale ve které se přesto domluvíte. Představuje prostor, kde mohou neslyšící pracovat, využít své schopnosti a ukázat sobě i svému okolí, že i v tak náročném oboru, jakým je pohostinství, se neslyšící mohou s úspěchem uplatnit. Kavárna slouží rovněž jako tréninkové prostředí a nabízí podporu studentům a absolventům odborných škol pro jejich profesní začátky. Projekt Tichá kavárna je propojený s Tichou pekárnou, která dodává skvělé sladké i slané dobroty.

-red-




Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz