» Veletrhy

FLORISTICKÁ SOUTĚŽ OTVÍRÁNÍ JARA

FLORISTICKÁ SOUTĚŽ OTVÍRÁNÍ JARA

Dne 18. března 2016 se v rámci veletrhu FOR GARDEN uskuteční druhý ročník soutěže OTVÍRÁNÍ JARA. Studentské klání přímo podporuje obor floristiky. Místem konání je výstaviště v pražských Letňanech – PVA EXPO PRAHA. Zakladatelem a hlavním pořadatelem soutěže pro studenty zahradnických škol a příbuzných oborů s názvem OTVÍRÁNÍ JARA je přední český florista Pavel Hruška a jeho tým, známý z řady televizních pořadů, ale i jako člen hodnotících porot významných soutěží floristů. 


Floristická soutěž si bere za cíl propagovat především samotný obor, ale chce také dát příležitost studentům, jejich talentu, inspiraci a nápadům. V rámci soutěže a doprovodného programu budou prezentovány školy, jejichž studenti se zúčastní soutěže. Účast a prezentace škol bude plně hrazena z projektu. Z loňské sondy vyplynulo, že školy se neúčastní dostatečného množství oborových soutěží, neboť nemají prostředky na účastnické poplatky a na úhradu materiálu, proto pořadatelé vynakládají maximální úsilí, aby pokryly, co nejvíce nákladů spojených se samotnou soutěží.

V letošním roce bude udělena, krom standardního vyhlášení pořadí, také Cena veletrhu FOR GARDEN 2016, Cena ČCCR – CzechTourism a Cena OneHotBook. Všechny práce budou v neděli vydraženy ve prospěch neziskové organizace, která se soutěží úzce spolupracuje.

V odborné porotě zasednou: Ing. Ondřej Štěpánek, Jarmila Pejpalová, Bc. Jitka Daňková, Lukáš Hodáň, Lukáš Tvrdý, Renata Fikerová, Bohumila Joštová, Jitka Dvořáčková

Návštěvníci veletrhu budou moci obdivovat nejen práci talentovaných studentů floristiky, ale také VIP osobnosti. V den konání soutěže, v čase okolo oběda, vystoupí Vlastimil Harapes a Uršula Kluková. Na čtvrtečním zahájení na floristickém pódiu se ve vstupní hale představí operní pěvkyně Pavlína Senič a Marcela Březinová. V sobotu se můžete těšit na zpěvačku KARYU a v neděli na pódium zavítá zpěvačka, rozhlasačka a moderátorka Jana Chládková.

V průběhu trvání veletrhu bude v rámci doprovodného programu představen projekt ČESKÁ KVĚTINA. Uvedenou značkou označují pěstitelé své nejlepší produkty tradičních okrasných květin v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Ochrannou známku uděluje za jasně stanovených podmínek Svaz květinářů a floristů ČR.

Souběžně proběhnou ve dnech 17. - 20. března 2016 veletrhy: FOR GARDEN, FOR FURNITURE, FOR HABITAT, DESIGN SHAKER a BYDLENÍ. 



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz