» Tiskové zprávy

HANKA KYNYCHOVÁ SE OPĚT HEJBE A ZPÍVÁ S DĚTMI Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ

HANKA KYNYCHOVÁ SE OPĚT HEJBE A ZPÍVÁ S DĚTMI Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ

Charitativní taneční projekt Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou, který je určen dětem z dětských domovů, funguje letos již desátým rokem. Už tradičně se děti z celé České republiky sjíždějí během letních prázdnin do Hančina fitka v Praze, kde se pod vedením opravdových profesionálů učí nové choreografie a muzikálová čísla. 


Pojem Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou je už několik let známý nejen v dětských domovech, ale také mezi českými celebritami. Proto není divu, že pozvání na letošní přestavení nových choreografií přijala celá řada VIP osobností v čele se Zuzanou Belohorcovou či Andreou Kalivodovou. Obě dámy dorazily se svými dětmi. Syn Andrey Kalivodové Adrian (1,5 roku) si akci náramně užíval. Byl plný energie a program doplňoval i svými tanečními kousky. To Zuzana Belohorcová dorazila pouze s dcerou Salmou, protože syn Nevio (2 roky) se v době akce oddával sladkému spánku a zůstal tak doma s tatínkem. Obě dámy si akci se svými dětmi náramně užily. „Děkuji za pozvání, všechny děti jsou neuvěřitelně šikovné a moc jim držím palce,“ sdělila svoje dojmy moderátorka Zuzana Belohorcová, která je v Čechách pouze na skok, protože se svojí rodinou trvale žije na Miami.

Mezi pravidelné hosty charitativních akcí Nadačního fondu Hanky Kynychové patří Linda Finková, Kristýna Janáčková, Míša Tomešová (dříve Doubravová) a Heidi Janků. Proto tyto dámy nemohly chybět ani na této akci. Linda Finková je pro děti velkým vzorem díky soutěži Tvoje tvář má známý hlas, proto dětem nejen zazpívala, ale také jim udělila několik cenných rad z oblasti zpěvu a hlasového poradenství. Čerstvě vdaná paní Míša Tomešová dorazila v krásném odvážném outfitu, děti potěšila skvělou písní a přislíbila účast na finálové taneční show, která se uskuteční 21. listopadu v klubu Futurum na Smíchově. Kristýna Janáčková opět neskrývala dojetí. „Jsem stejně jako každý rok dojatá! Jsem ráda, že mohu svojí účastí podpořit dobrou věc,“ vysvětlila známá herečka, která hned po skončení programu pospíchala za svým synem Louisem Frederikem. Heidi Janků roztančila tělocvičnu fitka Hanky Kynychové, kam se najednou vměstnalo téměř sto lidí, svým hitem Když se načančám. „Děti byly moc šikovné. Za tak krátkou dobu zvládnout tolik náročných choreografií je opravdu k nevíře. Mají můj respekt,“ ocenila um dětí z dětských domovů známá zpěvačka.

Děti přišel pozdravit také interpret muzikálu Romeo a Julie Martin Šemík. Scénu z tohoto krásného muzikálu letos děti v kategorii Muzikál studují a ty nejlepší z nejlepších si pak za odměnu budou moci zatančit v divadle Hybernia v jednom z představení. A ti, kteří nevyhrají, budou moci alespoň představení zhlédnout. Martin Šemík, který hraje v Romeovi a Julii roli Tibalta, udělil dětem několik cenných rad během besedy, kterou děti v rámci soustředění absolvovaly. Na akci pak dětem zazpíval několik písní z muzikálu Romeo a Julie. Děti se však nenechaly zahanbit a svůj pěvecký um předvedly také. Už teď je jasné, že v kategorii Muzikál bude boj o medaile velmi zajímavý!

Letošní letní soustředění  již čtvrtým rokem koná v prostorách Fitness clubu Hanky Kynychové v Modřanech. Letos však již naposledy. Ne proto, že by se Hanka rozhodla s bohulibou činností pro děti z dětských domovů skončit, ale protože svoje fitko stěhuje! Další soustředění tak pro děti uspořádá již na Pankráci, kde nyní buduje nové fitko.

Velkou novinkou letošního roku  je kategorie Latino dance, které se bez váhání ujal tanečník a choreograf Marek Dědík, který je známý ze soutěže StarDance. Marek je navíc mnohonásobným mistrem ČR a SR v latinsko – amerických tancích a je velmi vyhledávaným lektorem a choreografem na mezinárodních workshopech. Děti jsou z jeho choreografie nadšené a Marek je nadšený dětí i jejich tet, které si s Markem také zatančily. Na akci pak Marek vyzval k tanci i Hanku Kynychovou. „Vždycky jsem chtěla do StarDance, ale asi si to rozmyslím, bylo to na mě nějaké rychlé,“ vtipkovala známá cvičitelka, která se před několika dny vrátila z natáčení soutěže Pevnost Boyard ve Francii. Kategorii MTV dance již druhým rokem pro děti připravuje tanečník a choreograf Filip Jankovič, který je v Čechách známý jako tanečník na podpatcích. Protože tančil s Kylie Minogue, Georgem Michaelem, Jessie J nebo s Justinem Bieberem, je pro děti velkým vzorem. Projektu se věnuje opravdu naplno, i když má léto velmi nabité, protože kromě jiného zkouší nový muzikál Srdcový král v divadle Kalich.  

Svůj choreografický um na akci předvedl také další lektor a tanečník Radek Fišer, který s dětmi nacvičuje Street dance a Muzikál. Sám tančí hned v několika muzikálech najednou. Za všechny jmenujme např. Romeo a Julie,  Antoinetta – královna Francie, Horečka sobotní noci nebo Děti ráje. Zároveň je členem taneční skupiny IF a company Lucie Vondráčkové.

O hudební nastudování kategorie Muzikál se pak starají Jan Hönig a Petra Doležalová.

Hanka Kynychová je už několik let známá tím, že nejenže neúnavně propaguje zdravý životní styl a cvičení, ale také vede k pohybu děti v dětských domovech. Její charitativní projekt Hejbejte se a zpívejte vede děti k tanci, zpěvu a muzikálovém herectví. Každoročně se do projektu zapojí přes 300 dětí z celé České republiky. V letošním roce je zapojeno celkem 18 dětských domovů, které se utkají o medaile v listopadu v Praze na velké finálové show. Veškeré přípravy na tuto show začínají právě v létě, kdy děti se svými tetami přijedou do Prahy do Hančina fitka na letní soustředění. Zde se naučí nové choreografie, které pak trénují ve svých domovech s tetami. Na podzim se ještě v rámci krátkého soustředění setkají se svými lektory a Hankou a pak už je čeká boj o medaile.

Velký dík patří hlavnímu partnerovi Nadačního fondu Hanky Kynychové, kterým je firma Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit! Dále děkujeme partnerům Slim Pasta, Penam a CEP. Zvláštní poděkování pak patří Policii ČR, která se již druhým rokem stará o preventivní program v rámci letního soustředění. 



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz