» Tiskové zprávy

GALAKONCERT KONCERT KAPKY NADĚJE PŘISPĚJE NEMOCNICÍM A ODSTARTUJE PROJEKT „DOBRÁK OD KOSTI“

GALAKONCERT KONCERT KAPKY NADĚJE PŘISPĚJE NEMOCNICÍM  A ODSTARTUJE PROJEKT „DOBRÁK OD KOSTI“

Divadlo na Vinohradech přivítá poslední srpnovou sobotu XV. ročník benefičního koncertu Kapky naděje. Prostřednictvím finančního obnosu, který se během večera vybere, podpoří zakoupením potřebných přístrojů hned několik nemocnic. Koncertem bude také zahájen nový projekt nadace – Dobrák od kosti.  


Diváky v sále, ale i u televizních obrazovek čeká nabitý program. Slavnostním večerem je provede řada známých osobností a těšit se mohou i na vystoupení českých a slovenských hvězd hudební scény. Živý přenos koncertu 27. srpna 2016 nabídne televize Prima.

Benefiční koncert nese tento rok podtitul Dobrák od kosti. Odkazuje jednak k původní myšlence, proč nadace Kapka naděje vznikla. Zároveň představí zcela nový stejnojmenný projekt nadace. Ústředním bodem celé kampaně Dobrák od kosti bude interaktivní CLV (City Light vitrína) se zabudovaným platebním terminálem, který bude během podzimu cestovat po obchodních centrech v ČR a jeho první zastávkou bude  OC Atrium Flora. Kolemjdoucí, kteří budou chtít přispět prospěšné věci, budou moci prostřednictvím přiložení bezkontaktní karty věnovat příspěvek ve výši 100 Kč. Interaktivní CLV bude při každém přispění reagovat a dárce tak čeká překvapení. V provozu bude vitrína od 1. září 2016. Projekt dále doplní spuštění nového dárcovského portálu na oficiálních stránkách nadačního fondu (www.kapkanadeje.cz). Každý může na webu věnovat finanční částku na konkrétní přístroj a současně se tak stát dobrákem od kosti.

Výtěžek z benefičního koncertu bude použit pro nákup přístrojů do vybraných nemocnic. „V minulém roce jsme díky výtěžku pomohli s nákupem nezbytných přístrojů deseti nemocnicím. Doufáme, že tento rok bude výtěžek větší a pomůžeme tak ještě více nemocnicím,“ říká Elen Švarcová, ředitelka nadačního fondu Kapky naděje.

Pořadem diváky provedou osobnosti televize Prima - Gabriela Kratochvílová, Karel Voříšek, Jakub Prachař, Libor Bouček, Petr Vágner, Jana Krausová, Adam Kraus, Eva Perkausouvá či Kateřina Hrachovcová ad.

Chybět nebude ani vystoupení českých a slovenských zpěváků či hudebních skupin, objeví se například:

  • Meky Žbirka
  • Michal Hrůza
  • Olympic
  • Monika Absolonová
  • SebastiAn
  • Václav Noid Bárta ad.

Během večera bude také představeno pět dojemných příběhů rodin a dětí, které se se zákeřnou nemocí setkaly a úspěšně vypořádaly. „Chceme ukázat, že boj s nemocí rozhodně nemusí být marný. Věříme, že příběhy, které během večera představíme, budou pro rodiny s onkologicky nemocnými dětmi inspirací a dodají jim ještě více odvahy,“ říká k projektu Vendula Pizingerová, prezidentka Kapky naděje.

Zájemci mohou dětem pomoci prostřednictvím zaslání DMS ve tvaru DMS KAPKANADEJE nebo roční DMS ve tvaru DMS ROK KAPKANADEJE na číslo 87777.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz