» Tiskové zprávy

FILMOVÝ KARLÍK A BEDŘIŠKA ZE ZAHRADNICTVÍ ZAVÍTALI DO LITOMĚŘIC

FILMOVÝ KARLÍK A BEDŘIŠKA ZE ZAHRADNICTVÍ ZAVÍTALI DO LITOMĚŘIC

Na jubilejní čtyřicátý ročník Zahrady Čech v Litoměřicích zavítali také protagonisté výpravné filmové trilogie ZAHRADNICTVÍ. Netrpěliví návštěvníci se už nemohli dočkat rodačky z Roudnicka Kláry Melíškové a jednoho z nejmladších členů herecké rodiny, sedmiletého Samuela Budimana. 


Oblíbená herečka Klára Melíšková přiznala, že ona a zahradničení nejde příliš dohromady. V dětství prý hodně pomáhala rodičům a nějak jí to stále míjí. A kam až sahá její zahradnické umění dnes?: „Maximum je, že zasadím muškáty, a to ještě mi občas udělá maminka, takže je jen zalévám a sekám trávu,“ dodala s úsměvem. To k trilogii Zahradnictví, kde hraje Bedřišku, jednu ze tří sester, má prý vztah krásný. To filmový benjamínek Samuel Budiman hraje v prvním dílu, tak trochu zlobivého Karlíka. O tom, že mu role jistě sedí, přesvědčil i na pódiu. Svojí přirozeností a pohotovostí přiváděl tak trochu do rozpaků i zkušeného moderátora. A koho, že má nejraději na place?: „Nejraději mám Ondru Sokola. Občas se mi zeptá, jak se mám a já mu odpovím, že dobře,“ s úsměvem zareagoval na otázku okatý klučina.

Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se odehrává na pozadí nejdramatičtějšího období mezi roky 1939 – 1959 a je unikátním filmovým projektem a časově předchází kultovnímu snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů. První ze tří premiér se uskuteční 27. dubna 2017. Další jsou naplánovány na 28. září a 16. listopadu téhož roku.

-lz-



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz