» Tiskové zprávy

MIRAKULUM V POHYBU S HANKOU KYNYCHOVOU: FINKOVÁ PROZRADILA VELKÉ TAJEMSTVÍ

MIRAKULUM V POHYBU S HANKOU KYNYCHOVOU: FINKOVÁ PROZRADILA VELKÉ TAJEMSTVÍ

Již podruhé uspořádal Nadační fond Hanky Kynychové ve spolupráci s KF production velký happening v oblíbeném rodinném parku Mirakulum v Milovicích. Akce s názvem Mirakulum v pohybu s Hankou Kynychovou 2 přilákala tisíce návštěvníků, kteří svojí účastí přispěli Nadačnímu fondu Hanky Kynychové na realizaci tanečního projektu pro děti z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte, protože majitel parku pan Jiří Antoš se stejně jako v loňském roce rozhodl část výtěžku ze vstupného věnovat právě dětem z dětských domovů, které spolupracují s nadací známé cvičitelky. Vybraná částka se vyšplhala až k padesáti tisícům korun. Děti z dětských domovů se tak mohou těšit na nejen na letní workshop, ale hlavně na velkou finálovou taneční show, kde se utkají o medaile.


Do Mirakula přijela spousta známých tváří, které v rámci programu vystoupili. Celý happening zahájila mladá a talentovaná zpěvačka Natálie Grossová, která si do Mirakula doslova odskočila. Sotva odzpívala spěchala se svojí maminkou Šárkou zpět do Prahy, aby stihla zvukovou zkoušku muzikálu Ples upírů, kde exceluje v hlavní roli spolu s Marianem Vojtkem.

O tom, že Linda Finková dlouhá léta podporuje veškeré aktivity Hanky Kynychové, netřeba psát. Je proto jasné, než Linda nemohla chybět ani v Mirakulu, kde se rozpovídala o svojí práci hlasové poradkyně soutěže tvoje Tvář má známý hlas. „Velkým překvapením pro mě byl Mejla Peroutka, který byl opravdu skvělý. Ale asi největším překvapením pro mě byla Markéta Konvičková. O tom, že zpívá, tančí a je krásná jsem věděla, ale že umí tak dobře zpívat, a tak dobře tančit jsem neměla ani tušení a jsem moc ráda, že v soutěži byla,“ svěřila se Finková a jedním dechem dodala: „Markéta svojí účast v soutěži zvládla na jedničku a jsem na ni hrdá. Málo kdo totiž ví, že jsem jí pro tuto soutěž objevila,  našla, pozorovala, navrhla realizačnímu týmu, který si jí pak vybral a Markéta tak mohla ukázat co v ní je.“ Potom, co zpěvačka odhalila zákulisí oblíbené soutěže, s přehledem vystřihla několik nádherných písní. Na její výkon nemělo vliv ani úmorné vedro, které v amfiteátru parku Mirakulum panovalo. Svůj výstup zakončila přídavkem Teď královnou jsem já a dokázala, že je opravdovou královnou – paní zpěvačkou.

Vedro neodradilo ani tanečníka ze StarDance Marka Dědíka, který přijel na akci v doprovodu svojí přítelkyně Terezy, aby naučil přítomné děti i dospělé tanec jive. Na lekci nechyběla ani Hanka Kynychová, která se netají tím, že účast v soutěži StarDance je jejím snem. I Marek s nadací Hanky Kynychové úzce spolupracuje a vytváří dětem bez rodin choreografie pro již zmíněnou finálovou show, stejně jako oblíbený tanečník Filip Jankovič.

V Mirakulu zazpívali také interpreti oblíbeného pohádkového muzikálu Alenka v kraji zázraků Brigita Cmuntová a Štěpán Piller, gospelová zpěvačka Leona Gyöngyösi nebo mladá talentovaná zpěvačka Adéla Částková.

V rámci programu, který moderovala sama Hanka Kynychová, vystoupily také děti z dětských domovů se svými tanečními vystoupeními, které v rámci projektu Hejbejte se a zpívejte vytváří právě s Hankou Kynychovou a jejím týmem lektorů a tanečníků. Tento oblíbený projekt tímto happeningem vstoupil do 11. ročníku a Nadační fond Hanky Kynychové zahájil druhou desítku svojí činnosti. Protože celá nadace a projekt Hejbejte se a zpívejte fungují tak, že dětem rozdávají hlavně emoce, radost, zážitky a tým Hanky Kynychové jim na místo peněz věnuje svůj čas, který je mnohem cennější, celý program byl zakončen písní Pár přátel stačí mít v podání Petry Doležalové a Jana Höniga.

Letošní 11. ročník projektu Hejbejte se a zpívejte by se nemohl kontakt bez štědré podpory sponzorů, kterými jsou park Mirakulum a firmy Úsovsko Food – výrobce tyčinek FIT a SlimPasta.



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz