» Tiskové zprávy

PŘEDNÍ SVĚTOVÝ KOGNITIVNÍ LINGVISTA SE PŘIPOJUJE KE SPOLEČNOSTI MACHINEVANTAGE

PŘEDNÍ SVĚTOVÝ KOGNITIVNÍ LINGVISTA SE PŘIPOJUJE KE SPOLEČNOSTI MACHINEVANTAGE

Společnost machineVantage dnes oznámila, že světově uznávaný kognitivní lingvista Dr. George Lakoff se stal členem společnosti jako její hlavní jazykový poradce.


Dr. Lakoff je široce uznávaný pro svůj průkopnický výzkum jako přední odborník v oblasti rámování myšlenek a jazyka a ve výzkumu metaforického myšlení a metaforického jazyka, který vyjadřuje převážně nevědomou metaforickou myšlenku. Nyní přináší tyto poznatky k průkopnické práci společnosti machineVantage, která využívá umělou inteligenci a strojové učení pro zlepšení jak produktů, tak marketingu produktů, které lépe slouží veřejnosti.

„Metafory vyvolávají hluboké a silné reakce v nevědomé mysli, na kterou je zaměřena technologie společnosti machineVantage a kde je učiněno více než 95 % rozhodnutí, včetně rozhodnutí o koupi," uvedl zakladatel a generální ředitel společnosti Dr. A. K. Pradeep. „Marketingoví lídři chápou tuto jedinečnou sílu, ale doposud ji bylo těžké efektivně a důsledně využívat jak pro zlepšování výrobků, tak pro jejich značky. Kombinace odborných znalostí doktora Lakoffa v metaforách s našimi vlastními algoritmy umělé inteligence a strojového učení nabízí společnostem novou a nesrovnatelnou konkurenční výhodu při výrobě zdravějších produktů, které jsou také lépe uváděny na trh. Zohlednění zdraví a zlepšení života je to, co spotřebitelé potřebují, ale také to, co chtějí a budou kupovat, pokud budou tyto produkty uváděny na trh upřímně a efektivně."

Společnost machineVantage spolupracuje s mnoha předními světovými korporacemi, včetně světových lídrů v oblasti spotřebitelského baleného zboží, zdravotnictví, finančních služeb, potravin a nápojů atd. Zaměřením společnosti je vývoj inovací pro vylepšení produktů, jakož i jejich marketing a zasílání zpráv.

Dr. Lakoff je emeritním profesorem kognitivní vědy a lingvistiky na Kalifornské univerzitě v Berkeley. Je autorem 11 významných knih, včetně bestselleru časopisu New York Times Nemysli si na slona. Dříve byl uznávaným profesorem kognitivní vědy a lingvistiky na Kalifornské univerzitě v Berkeley, kde vyučoval 44 let. Předtím učil na Harvardské univerzitě a University of Michigan. Vystudoval univerzitu MIT se zaměřením na matematiku a literaturu a na Indiana University získal svůj titul Ph.D. v oblasti lingvistiky.

„Většina myšlenek je nevědomá a vědomá myšlenka je špičkou duševního ledovce. Důvodem je to, že veškeré myšlenky jsou fyzické, prováděné neuronovými obvody, a my k našemu nervovému obvodu nemáme žádný vědomý přístup," uvedl Dr. Lakoff. „Veškerý jazyk a všechny myšlenky používají duševní struktury nazývané „rámce". Navíc se na celém světě přirozeně objevuje převážně nevědomá metaforická myšlenka. Metaforická myšlenka odráží nejdůležitější záležitosti v lidském životě a jazykové metafory jsou klíčem k tomu, co je pro lidi důležité. Žijeme podle našich metafor."

Společnost machineVantage a její platforma umělé inteligence a strojového učení poskytují pozoruhodné příležitosti uplatnit paradigma založená na kognitivní neurovědě a výpočetních modelech lingvistiky pro navrhování nových produktů, které by zlepšily lidské zdraví a kvalitu života obecně a také poskytování inovací v oblasti zasílání zpráv. Dalším velkým krokem je bezproblémová integrace metafor do lepších inovací produktů a jejich marketingu.

Činnost společnosti machineVantage byla zahájena letos s investicemi řady A společností Unilever Ventures a IRI.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/561570/George_Lakoff.jpg

Zdroj: Protext ČTK



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz