» Tiskové zprávy

MOBILNÍ APLIKACE TOURHISTORY UMOCNÍ ZÁŽITEK Z PROCHÁZKY STAROU PRAHOU

MOBILNÍ APLIKACE TOURHISTORY UMOCNÍ ZÁŽITEK Z PROCHÁZKY STAROU PRAHOU

Poznávání Prahy je ode dneška ještě zábavnější! Díky nové mobilní aplikaci Tour History Prague Ghosts dostávají zážitky z procházek Prahou zcela nový rozměr. Aplikace určená pro všechna mobilní zařízení se systémy Android a iOS staví na využití rozšířené reality, díky níž turisté objevují v pražských uličkách skutečná strašidla, tedy postavy z minulosti v životní velikosti. Aplikace TourHistory vyvinula společnost ARM SE.


Zážitky z poznávání naší nejstarší historie ještě nikdy nebyly tak autentické! Pořiďte si do vašeho chytrého zařízení unikátní aplikaci TourHisotry, projděte Starou Prahu se strašidly a poznejte díky nim nejtajemnější pražské legendy – jejich příběhy.

Třináct záhadných míst Starého Města, třináct strašidelných postav z minulosti a třináct pravdivých pražských legend ožívá prostřednictvím TourHistory při reálných procházkách i prostřednictvím Google Street View. „Kdo vám o legendách řekne víc než ti, kteří je skutečně prožili? Proto jsme se rozhodli některé z nich vrátit pomocí nejmodernějších technologií mezi živé. Uživatelé vzápětí po stažení aplikace, nejprve najdou strašidla na naší mapě. TourHistory už je navede od jejich aktuální polohy k vybranému místu. Pak už stačí jenom namířit kameru mobilního zařízení na zeď, dveře, nápis a strašidlo se zjeví,“ vysvětluje princip aplikace jeden z vývojářů. Následně se zobrazí legenda, jež se k danému místu váže. A jako památka uživateli zůstane společná fotografie se strašidlem.

Aplikace Tour History, využívající Augmented reality je svou kombinací řešení na světě zatím unikátní. K zobrazení strašidla v ulicích, v životní velikosti, nepotřebujeme značku, marker, ale můžeme pozorovat scénu zcela volně, otáčet se za strašidly a pozorovat je, jak procházejí kolem nás po dlažbě. Strašidla komunikují – nezapomeňte zkontrolovat hlasitost svého zařízení. Ztvárnění postav je velmi realistické, což je také náročné na zařízení a doporučuje se minimálně čtyřjádrový procesor s 1GB RAM, ale zážitek je o to věrohodnější. Se strašidly se můžete vyfotit a pobavit tak přátele na sociálních sítích.

„K pilotním třinácti místům záhy přibydou další. Předpokládáme výrazné uživatelské pokrytí. Uživatelé, kteří se do Prahy nedostanou, můžou aplikaci stáhnout a strašidlo zobrazit pomocí Google Street View – v ulici, kde se zjevuje. Kostlivec vám v této modifikaci pochoduje přímo po stole. Toto nabídnuté řešení může nahradit osobní návštěvu míst a poznávání legend,“ tvrdí vývojáři.

Stažení aplikace TourHistory z Google Play i AppStore, pilotní legenda o žebrajícím kostlivci u Karolina včetně hlavního hrdiny je zdarma. Další příběhy a jejich průvodci jsou zpoplatněni minimální sazbou 20,-Kč. TourHistory je dostupná v sedmi jazykových mutacích.

Jazyky: čeština, angličtina, němčina, francouzština, španělština, italština, ruština

TourHistory je jediná původní česká mobilní aplikace, která se na minulost dívá nejmodernějšíma očima. Více na www.tourhistory.cz


Tour History Prague Ghosts



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz