» Tiskové zprávy

NOVĚ VZNIKAJÍCÍ NADAČNÍ FOND EVY MATĚJKOVÉ

NOVĚ VZNIKAJÍCÍ NADAČNÍ FOND EVY MATĚJKOVÉ

Nadační fond Evy Matějkové zahájil svoji činnosti a to předáním daru onkologickému oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem dne 22. srpna 2014. Tímto darem je elektrické koupací lůžko, které by mělo výrazně pomoci při péči o těžce nemocné pacienty a zvýšit kvalitu jejich života. Tato pomůcka je v mnohých případech těžce nemocných lidí možností na řádnou hygienu. Nadační fond vzniká v upomínku zakladatelky společnosti CS-BETON, s.r.o. Velké Žernoseky.


Ambicí nadačního fondu Evy Matějkové je pomáhat nejen lidem v tíživých životních situacích, ale podpořit i lidi, kteří se snaží z vlastní vůle a v rámci svých možností, aby byli prospěšní svému okolí a přispěli k lepšímu životu alespoň některých z nás.

Velmi obdivuhodné je snažení lékařského týmu onkologického oddělení Masarykovy nemocnice, který se snaží všemi způsoby přispět k pohodlí onkologicky nemocných pacientů. To dokazuje i prosazování služby „Domácí hospic“. Domácí hospic je tvořen týmem zdravotníků a dobrovolníků, kteří pomohou těžce nemocnému pacientovi zůstat až do poslední chvíle ve svém vlastním sociálním prostředí a v kruhu rodiny.

Zkušební provoz této služby byl zahájen již k 1. 10. 2013, ale zatím v rozsahu návštěv paliativního lékaře u pacientů doma. Do dnešního dne bylo takto pečováno o 43 pacientů. Udržení jeho provozu bylo umožněno grantovou finanční podporou Nadačního fondu AVAST, kterou získala na zahájení provozu Masarykova nemocnice v květnu 2014.

Ing. Eva Matějková, spolu-zakladatelka společnosti CS-BETON s.r.o.

Ing. Eva Matějková se v roce 1992 spolu s dalšími kolegy rozhodla vzkřísit z popela bývalou „betonárku“ ve Velkých Žernosekách. Za krátký čas z téměř „zelené pláně“ vyrostl malý rodinný podnik. Po dlouhé a ne vždy snadné cestě se rodině Matějků povedlo vybudovat jednu z nejvýznamnějších továrních společností v kraji s ryze českým kapitálem.

Paní Ing. Eva Matějková po vyčerpávajícím boji s rakovinou v červnu roku 2007 tomuto onemocnění podlehla. Jejím odkazem však zůstává ta skutečnost, že vlastnosti, které jsou považovány dnes spíše za klišé, jako je pracovitost, cílevědomost, píle a chuť pracovat, přesto stále dokáží velké věci.

Zakladatelé nadačního fondu:

Ing. Josef Matějka, jednatel společnosti

Ing. Marek Matějka, obchodní ředitel

Mgr. Petra Čopová, rodným jménem Petra Matějková, advokát

Foto: (zleva): Mgr. Markéta Svobodová, hlavní sestra, Ing. Josef Matějka, jednatel společnosti CS-BETON s.r.o., Mgr. Petra Čopová (Matějková), advokát společnosti CS-BETON s.r.o., MUDr. Jana Dušánková - paliativní lékař, MUDr. Martina Chodacká, primařka Onkologie MN, Jana Švandová - vrchní sestra Onkologie MN, MUDr. Josef Liehne-ředitel MN pro zdravotní péči



Copyright © 2024 SPONTIS A-PRIORI
Programming FOLDINA.cz